Werkgevers en werkzoekenden vinden elkaar bliksemsnel op My Local Job: “Aanwerving gebeurt soms al na enkele seconden”

Schepen Kelly Joris met een eerder initiatief van haar voor de lokale handelaars:  de Wommelgemse boodschappentas.  

Schepen Kelly Joris met een eerder initiatief van haar voor de lokale handelaars: de Wommelgemse boodschappentas.  © RR

Wommelgem -

Zoals op Tinder voor andere levensbehoeften, kan je voortaan ook swipen tot je een match heb met je toekomstige werkgever. Koppelaar van dienst is horecaman Serge De Groof die uit ervaring weet dat ondanks de VDAB, interimkantoren en andere initiatieven, werkzoekenden en werkgevers elkaar nog te vaak mislopen, zelfs in eigen gemeente. De app My Local Job is zijn oplossing en na Brasschaat, Kapellen, Schilde en Schoten gelooft nu ook Wommelgem rotsvast in deze digitale ontmoetingsplaats ingericht door enkele lokale ondernemers.

Serge De Groof is vooral bekend van horecazaken als De Riddershoeve in Schoten, de Melkerij Nachtgalenpark in Antwerpen en brasserie Hof Ter Linden in Edegem. Maar sinds de eerste lockdown is hij ook CEO van MLJ Solutions, het bedrijfje achter My Local Job.

“Toen de horeca twee jaar geleden dicht moest, werd ik overstelpt met radeloze keukenmedewerkers en diensters die me vroegen of ik geen andere werkgever kende. Nu alles weer in z’n plooi valt, ondervind ik zelf dat het niet evident is om geschikte kandidaten te vinden om de vele jobs in te vullen. Er bestaan ongetwijfeld officiële kanalen, maar die voldoen niet, stel ik vast.”

Op zoek naar de oplossing, bedacht Serge De Groof samen met consultant Leon Antheunis, klantenbegeleider Sylvie Simons en HR-specialiste Ann Callens een nieuw recept. Niet toevallig werd inspiratie gevonden in de app Tinder. “Jongeren bekijken websites met jobaanbiedingen niet eens meer. Het moest vlotter en laagdrempeliger kunnen, nauwer aansluitend bij hun leefwereld”, wist De Groof.

De app werd voorgesteld op een digitaal persmoment.

De app werd voorgesteld op een digitaal persmoment. © RR

Date

Hoe werkt de app? Op basis van een aantal geselecteerde filters krijg je als werkzoekende snel een overzicht van de jobs die voor jou interessant kunnen zijn. Serge De Groof: “En door eenvoudig te swipen, stel je je kandidaat. De werkgever zal jou contacteren zodat jullie elkaar korte tijd later, tijdens een ‘afspraakje’, beter kunnen leren kennen en alles verder regelen. De kracht zit in zijn eenvoud. Ik heb zelf al personeel aangeworven enkele seconden na het eerste contact.”

My Local Job wil niet alleen bemiddelen over betaalde arbeid en vaste jobs. “We bieden een oplossing ongeacht je statuut, of je nu korte dan wel lange tewerkstelling nastreeft, op zoek bent naar een stageplaats of gewoon een namiddag vrijwilligerswerk wil leveren. Dankzij My Local Job vis je meteen in vele vijvers tegelijk, maar de rode draad in ons verhaal is ‘lokaal’. Wij geloven allemaal in de meerwaarde van een job om de hoek, voor beide partijen”, stelt De Groof overtuigd.

Serge De Groof hoopt dat zoveel mogelijk gemeenten gebruikmaken van My Local Job om plaatselijke werkzoekenden en handelaars met elkaar te ‘matchen’. De lokale besturen van Brasschaat, Kapellen, Schilde en Schoten stapten medio vorig jaar als eersten in. Stekene en Eeklo volgden. En nu hapt ook Wommelgem toe.

De geestelijke vader en tevens gebruiker van My Local Job: Serge De Groof

De geestelijke vader en tevens gebruiker van My Local Job: Serge De Groof © RR

Krachtig

Schepen Kelly Joris (Open Vld) legt uit waarom Wommelgem investeert My Local Job en het platform zo alvast twee jaar lang gratis aanbiedt aan zijn inwoners, bedrijven en kleine zelfstandigen. “Koop lokaal en werk lokaal draag ik als schepen van Middenstand en Kmo hoog in het vaandel, en dat tracht ik ook uit te dragen naar de Wommelgemnaar. Van een gepersonaliseerde winkeltas in samenwerking met onze middenstand tot de op maat gemaakte app My Local Job: met zulke initiatieven willen we de stap naar onze lokale economie stimuleren. De kracht om op een laagdrempelige manier de noden van werkgevers en werknemers aan elkaar te koppelen, is de grote troef van deze app.”

Digitale infomomenten

 

 © RR

Werkzoekenden, HR-medewerkers of kleine zelfstandigen die gebruik wensen te maken van My Local Job, worden uitgenodigd om deel te nemen aan een digitale infosessie om de werking van de app beter te leren kennen. Wommelgem organiseert twee infosessies: op woensdag 16 februari (20u) en donderdag 17 februari (14u). Schrijf je in via www.wommelgem.be/my-local-job vóór 15 februari.

De ervaringen van handelaars in al eerder ingestapte gemeenten zijn alvast positief: “Wij plaatsen onze vacatures in de Brasschaatse Film, maar onze kinderen hebben ons aangespoord om onze vacatures ook te posten op de app My Local Job. En op zich is My Local Job heel makkelijk in gebruik. Dus zeker een aanrader”, aldus Ann De Bondt van de gelijknamige slagerij in Brasschaat.

Download app ‘My Local Job’ via de bekende platformen. Meer info over My Local Job Wommelgem
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten