Grote wietplantage gevonden bij populaire frituur in Lanklaar

 

 ©  Tom Palmaers

Dilsen-Stokkem -

De politie trof donderdagochtend een grote hoeveelheid cannabisplanten aan in een achterbouw van de in de regio bekende frituur ’t Racheltje in Lanklaar. In kader van hetzelfde dossier vielen de agenten ook binnen bij een buurman. Daar werden onder meer een Porsche en gele bestelwagen gerechtelijk getakeld.

Hoewel nog net op het grondgebied van de politiezone Maasland, voeren de collega’s van de zone Lanaken-Maasmechelen het onderzoek naar de teelt van wiet in het gehucht Rachels. Zij reden donderdagochtend met vele politievoertuigen op bij de gekende frituur en dat trok uiteraard de aandacht van de omgeving. “Behalve de politie kwamen om 7.30 uur ook vrachtwagens van de Civiele Bescherming toe”, luidt het in de buurt. “Even later sloten de mensen met bestelwagens van Fluvius aan. We hadden al snel door dat het om een wietplantage ging al konden we dat moeilijk geloven. We hebben nooit iets gemerkt dat er zo dicht bij huis cannabis geteeld werd. Op het moment dat de politie binnen viel was de bewoner van ’t Racheltje niet aanwezig. Die hebben we pas later zien toekomen met zijn wagen.”

Om hoeveel planten het gaat kon de politie nog niet vertellen, maar volgens de eerste berichten is er sprake van 600 planten. De geur verspreidde zich tijdens de opruiming door de civiele bescherming wel snel. “Het hing echt in de lucht”, zeggen buurtbewoners.

Frituur verkocht

Meerdere personen werden meegenomen voor verhoor. Hoeveel arrestaties verricht zijn kon in het kader van het lopende onderzoek nog niet medegedeeld worden, maar meer arrestaties worden niet uitgesloten. Dat de altijd goedlachse en bij iedereen gekende frituuruitbater er iets mee te maken kan hebben gelooft niemand. De man bouwde zijn zaak ettelijke jaren geleden uit tot een frituur-restaurant die populair was in de regio. Al verdween hij wel een tijdje uit beeld nadat hij de zaak van de hand had gedaan. Maar de zogenaamde ‘frietchinees’ kreeg het niet meer aan de gang en bleek plots met de noorderzon verdwenen. De eigenaar startte zijn frituur daarna opnieuw zelf op.

Opvallend was dat de politie even verderop, bij een buurman, ook binnenviel. Het gaat om een man van een bekende familie in Maasmechelen. Leden van die familie kwamen in het verleden ook al in opspraak, zo luidt het. Dat zou onder meer voor drugsfeiten zijn geweest. In het huis wonen een man en vrouw. Enkel de dame kon aangetroffen worden. Haar partner zou bij de huiszoeking niet aanwezig zijn geweest omdat hij momenteel in Italië verblijft waar hij op vakantie is. De politie liet de Porsche en gele bestelwagen, die op het perceel geparkeerd stonden, gerechtelijk takelen. mmd

De wietplantage werd achter deze frituur gevonden. 

De wietplantage werd achter deze frituur gevonden. ©  mmd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten