Politie pakt hoofdverdachte homofoob geweld aan Kunstberg op

 ©  rtr

Brussel -

De lokale recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft na maanden doorgedreven speurwerk een verdachte opgepakt van een zwaar geval van diefstal met geweld. Dat meldt het Brussels Parket donderdag.

Amaury Michaux

De feiten deden zich begin juli 2021 voor aan de Kunstberg in Brussel. Twee mannen werden daar uitgescholden omwille van hun seksuele geaardheid. De gemoederen liepen hoog op en de verdachte trommelde een groep kennissen op die even later ter plaatse opdaagden.

Wat volgde was een geval van extreem geweld waarbij één van de slachtoffers zwaar werd aangepakt door de groep. Hij kreeg verschillende slagen te verwerken en kreeg een stukgeslagen fles in het aangezicht waaraan hij een blijvend litteken zou overhouden. Ook zijn portefeuille en gsm werden gestolen door de daders. Het slachtoffer werd met zware verwondingen, maar niet in kritieke toestand, overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zijn partner werd zwaar in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij aankomst van de patrouilles waren de daders al op de vlucht geslagen. Onderzoek van de lokale recherche heeft uiteindelijk geleid naar de hoofdverdachte in de zaak. Die werd maandag 18 januari opgepakt. Het gaat om een twintiger die niet aan zijn proefstuk toe is. Zo kwam de verdachte al meerdere malen in aanraking met de politie voor onder andere vrijwillige slagen en verwondingen, bedreigingen, diefstal en drugs. Na verhoor werd de verdachte ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Het onderzoek gaat ondertussen voort.

Aangeboden door onze partners