Uitzonderlijk dierennieuws uit Kenia: olifant bevallen van tweeling

 ©  AFP

In het Samburu Reservaat in Kenia is een olifant bevallen van een tweeling. Volgens deskundigen gebeurt dat statistisch gezien maar één keer om de honderd jaar. Dat meldt Save the Elephants donderdag.

Bron: BELGA

Gidsen merkten de tweeling, een mannetje en een vrouwtje, afgelopen weekend tijdens een safari op in het park, zo’n 300 kilometer ten noorden van de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Op videobeelden is te zien hoe de tweeling samen met hun moeder Bora en hun oudere broer, die geboren werd in 2017, de omgeving verkennen.

Het gebeurt zelden dat een olifant bevalt van een tweeling, zegt een expert van Save the Elephants. Van alle geboortes onder olifanten bedraagt het percentage tweelingen slechts 1 procent. Voorts overleven olifantentweelingen niet lang. De vorige keer dat een tweeling in Samburu werd geboren, stierven de jongen al na een paar dagen.

Vrouwelijke olifanten hebben de langste draagtijd van alle zoogdieren: ze dragen hun jongen bijna 22 maanden en baren ongeveer om de vier jaar. Volgens de meest recente cijfers zijn er ongeveer 36.300 olifanten in Kenia.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten