Kim en Ken openen binnenkort Bistro Baptist onder Wiekevorstse kerktoren: “Verliefd op ons pand”

Kim en Ken zijn zo‘n tien maanden aan het verbouwen in hun nieuwe zaak. “Het geheel ademt een gezellige sfeer uit en geeft een soort van woonkamergevoel”, vindt het koppel. © Joren De Weerdt

Wiekevorst -

De horeca in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) breidt vanaf donderdag 10 februari uit. Kim Surinx (36) en Ken Vervoort (31) openen dan Bistro Baptist in Wiekevorst-Dorp, in een authentiek pand vlak bij de Sint-Jan-Baptistkerk. De twee zijn niet aan hun proefstuk toe in de sector en staan te popelen om hun eerste klanten te ontvangen.

Kristof Van Rompaey

De Herentalse Kim Surinx en Herenthoutenaar Ken Vervoort begonnen in 2017 met het catering- en soepbedrijf Soupprice. Intussen lieten ze die zaak over om een nieuwe droom waar te maken: een bistro openen in het hartje van Wiekevorst. Kim gaat er de keuken runnen, Ken gaat er instaan voor de bar en de zaal.

“Al sinds mijn 15 jaar werk ik in de horeca”, vertelt Ken. “Ik heb dus nooit iets anders gedaan. Kim werkte de voorbije jaren in het woonzorgcentrum in Wiekevorst, maar ze heeft een passie voor koken en deed natuurlijk de nodige ervaring op in ons vorige bedrijfje.”

Wat het koppel naar Wiekevorst bracht? “Mijn vader is afkomstig van hier en mijn familie woont er nog”, zegt Ken. “Maar uiteindelijk zijn we echt verliefd geworden op dit pand en de fascinerende geschiedenis die erbij hoort. Het gebouw heeft nog dienst gedaan als onderwijzerswoning, gemeentehuis en bibliotheek. Onze naam ‘Bistro Baptist’ ontlenen we aan de kerk tegenover de deur. In ons logo laten we de glasramen ervan terugkomen.”

Toffe buren

Intussen zijn Kim en Ken al zo‘n tien maanden aan het verbouwen in hun nieuwe zaak. Er is dus al heel wat werk verzet. “We begonnen eraan in april. Een aantal authentieke zaken, zoals de hoge plafonds en deuren en een aantal sierelementen, hebben we terug geaccentueerd”, vertellen ze. “Het geheel ademt een gezellige sfeer uit en geeft een soort van woonkamergevoel. We hebben zelfs een open haard geplaatst, maar dan wel eentje op gas.”

Dat ze met hun nieuwe zaak in een recent vernieuwde dorpskern zitten, is voor de kersverse zaakvoerders mooi meegenomen. “We hopen natuurlijk dat we het nieuwe centrum een extra boost kunnen geven”, zegt Ken. “En er wonen trouwens heel fijne mensen rond ons: we zijn zeer warm onthaald in de buurt en hoorden al tal van felicitaties en positieve reacties.”

 © Joren De Weerdt

Bier- en wijnbar

Bistro Baptist heeft een vaste sluitingsdag op woensdag. “Op maandag, dinsdag en donderdag openen we van 8.30 tot 18u. ’s Morgens focussen we ons op ontbijt. Rond de middag serveren we lunch. In de namiddag kan je ook een koffietje komen drinken, bijvoorbeeld met gebak of een pannenkoek erbij”, meldt het koppel. “Op vrijdag en zaterdag is het concept ’s ochtends en overdag hetzelfde, maar dan ontpoppen we ons vanaf 18u tot middernacht nog tot een gezellige bier- en wijnbar. We serveren dan ook tapas en allerlei hapjes om te delen. Op zondag kan je van 9 tot 13u bij ons terecht voor een ontbijtbuffet.”

Intussen legt het koppel nog volop de laatste loodjes aan de afwerking van de zaak. “Onze toog moet nog komen, we moeten hier en daar nog wat schilderwerkjes doen, wat lichtjes ophangen en een aantal stoelen en tafels in elkaar steken”, zegt Ken. “Natuurlijk kijken we erg uit naar onze opening op 10 februari. De reservaties komen al volop binnen, maar reserveren is niet altijd per se verplicht. Als er plaats is, is iedereen welkom. We hadden er graag ingevlogen met een receptie, maar door corona gaan we dat niet doen. We houden het veilig voor iedereen. Onze eerste klanten gaan we wel verwelkomen met een gratis drankje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten