Na bijna 40 jaar komen er nieuwe afleveringen van ‘De Freggels’

 

 ©  BELGAIMAGE

Nog een beetje nostalgie. Dit keer voor de kinderen van de jaren 80. De Freggels komen namelijk terug. Bijna veertig jaar nadat de eerste aflevering van de kinderserie werd uitgezonden, verschijnen nu dertien nieuwe afleveringen.

Fraggle Rock, in ons land beter gekend als De Freggels, dateert al van 1983 en werd bedacht door Jim Henson. Het is zijn bedrijf, dat nu geleid wordt door zijn dochter, dat dertien nieuwe afleveringen gaat maken.

De muzikale serie, met in de hoofdrollen Gobo, Wimmie, Mollie, Jet en Bobby, was over heel de wereld populair en won in 1983 zelfs een Emmy-award. In totaal werden er 96 afleveringen gemaakt en die zorgden voor meer dan honderd nieuwe liedjes. En daar zal de rockband Foo Fighters misschien nog wat aan toevoegen. Zij zullen namelijk een van de muzikale gasten zijn in het nieuwe seizoen.

Voor de rest zal de nieuwe reeks vooral wat moderner aanvoelen en wat meer gebruikmaken van special effects, zei Lisa Henson aan BBC Breakfast. “Maar hier en daar hebben we toch ook fragmentjes uit de originele reeks kunnen hergebruiken.”

De nieuwe reeks zal vanaf 21 januari te zien zijn op Apple TV.

Aangeboden door onze partners

Lees ook