Na het massaal zingen: deze driekoningen kunnen gaan shoppen in Wijnegem

De Givers van de scouts kregen de prijs voor de beste jeugdvereniging. 

De Givers van de scouts kregen de prijs voor de beste jeugdvereniging. © RR

Wijnegem -

Na de succesvolle driekoningenwedstrijd op 6 januari had de jury even tijd nodig om haar oordeel te vellen, maar de winnaars zijn intussen bekend. Ze werden beloond met een cadeaubon voor het Wijnegem shoppingcenter. Uiteindelijk passeerden op die koude maar zonnige zesde januari liefst 35 groepen met in totaal 204 driekoningenzangers voor de Wijnegemse jury. En dat waren niet alleen kinderen.

Jules, Louis en Nathan zongen het mooiste liedje.

Jules, Louis en Nathan zongen het mooiste liedje. © RR

Gezinsbond, Davidsfonds, Fidelitas, Femma, KWB, KWTG, cultuurraad Wijnegem, de jeugdraad en heemkundige kring organiseren al meer dan veertig jaar een heuse driekoningenwedstrijd in Wijnegem. “De zangwedstrijd in ’t Gasthuis kon omwille van corona helaas niet binnenshuis en met voltallige jury plaatsvinden. Zangertjes mochten zich de hele namiddag en vooravond wel aanbieden in de voortuin van het gemeenschapscentrum om daar voor een klein comité van wijzen hun liedjes te zingen”, aldus jeugdschepen Maarten Janssens (N-VA).

Briek en Louise hadden hun act het best ingekleed.

Briek en Louise hadden hun act het best ingekleed. © RR

Onder toezicht van de sterke opperkoning Karel Baets (80), nestor van de cultuurraad die zelfs corona overleefde, filmde jeugdconsulente Hanne Van Dooren alle koninklijke gezangen. Een deskundige jury bekeek intussen alle clips en gaf punten voor originaliteit, kleding, meegebrachte ster en liedjeskeuze.

De winnaars zijn:

- Briek en Louise (beste inkleding)

- Jules, Louis en Nathan (mooiste liedje)

- Marilou en Elien (enthousiaste)

- Givers van Scouts Wijnegem (jeugdvereniging)

( jaa)

De meest enthousiaste koninginnen: Marilou en Elien.

De meest enthousiaste koninginnen: Marilou en Elien. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten