Digitale offertevergelijker Offrea overgenomen door Nederlandse tegenhanger

Het team van Homeproved. 

Het team van Homeproved. ©  rr

Zandhoven, Massenhoven -

Het Nederlands bedrijf Solvari heeft zijn Vlaamse tegenhanger Offrea uit Zandhoven overgenomen. Het offertevergelijkingsplatform voor de bouwsector, waarop je offertes kan aanvragen en gratis prijzen kan vergelijken, bestaat al sinds 2008. Stichters en ondernemers Tom Lieckens en Raf Verhaegen gaan zich na de verkoop van Offrea nu volledig focussen op hun nieuwe project, Homeproved.com, dat ze in 2020 lanceerden.

Kristin Matthyssen

Solvari zal het kantoor op de Langestraat in Zandhoven als zijn derde vestiging gebruiken. Het kantoor van Homeproved verhuist naar Massenhoven en nestelt zich in het nieuwe kantoorgebouw tegenover RG Tegels.

Tom Lieckens en Raf Verhaegen begonnen destijds met Offrea, maar geven de fakkel nu na dertien jaar bewust door. In 2020 begonnen ze met Homeproved.com, een digitaal beoordelingsplatform van de bouwsector, gegroeid uit de overtuiging en ervaring dat er ook daar nood is aan eerlijk advies. “Homeproved.com was vorig jaar in volle opbouw. Nu zitten we met een afgewerkt product. De eerste resultaten zijn veelbelovend en de reacties uit de sector erg positief”, zegt Tom Lieckens.

Opnieuw brengen ze vakman en particulier samen op een online platform, deze keer met de focus op recensies en ervaringen. Voor (ver)bouwers is het een plek om info in te winnen over vakmannen en bouwbedrijven. Voor bouwprofessionals vormt het platform een verkoopstool voor potentiële, nieuwe klanten.

Homeproved.com is een beetje zoals Tripadvisor, maar dan voor de bouwsector. “Wie een hotel wil boeken, zoekt eerst op hoeveel sterren de andere hotelgasten gaven”, klonk het bij de lancering. “Dat moet voor klussen in je woning ook bestaan. Die kosten veel meer dan een hotelovernachting.”

Op Homeproved kunnen particulieren hun ervaringen delen, maar ook andermans ondervindingen checken. Het is een tool om malafide spelers te vermijden. Anderzijds worden ook goede vakmannen aangeraden. (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten