Eindelijk weer een Belg in de Formule 2: piepjonge Amaury Cordeel is ambitieus

Amaury Cordeel gaat met grote ambities aan de slag in de Formule 2.

Amaury Cordeel gaat met grote ambities aan de slag in de Formule 2. © James Gasperotti Photography

Het is van 2015 en Stoffel Vandoorne geleden dat er nog eens een Belg in de geijkte opstapklasse richting Formule 1 aan de slag ging. Daar komt volgend seizoen verandering in. Amaury Cordeel (19) gaat er aan de slag bij Van Amersfoort Racing, de Nederlandse renstal die onder andere Max Verstappen naar de koninginneklasse leidde. Opvallend: Cordeel brak vorig jaar bij zijn debuutjaar in de F3 geen potten, maar besloot toch om dit seizoen een klasse hoger aan de slag te gaan.

Gert Vermersch

“Het was aanvankelijk de bedoeling om een tweede seizoen F3 te rijden”, legt de Temsenaar uit. “Maar de topzitjes waren al snel ingenomen. Bij post-seizoentests in Abu Dhabi merkte ik dat een Formule 2-bolide me even goed, zoniet beter lag. Liever dan een jaar in de middenmoot van de F3 te rijden ga ik dan ook met plezier aan de slag in de F2. Zeker bij een ambitieus team als Van Amersfoort.”

Ambitie, daar ontbreekt het Cordeel evenmin aan. “Dit eerste seizoen is er om te leren, maar daarna wil ik voluit voor de titel gaan. En uiteindelijk ook in de Formule 1 belanden, jawel.”

Bij Van Amersfoort Racing krijgt Cordeel de ervaren Jake Hughes als teammaat. De 27-jarige Brit is ook simulatorrijder bij het Formule E-team van Mercedes, de renstal waar Stoffel Vandoorne aan de slag gaat. (gve)

 
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten