Superfan Jeannine brengt nooit meer 50 witte rozen mee voor Juul Kabas

“Jeannine is altijd een van mijn vurigste fans geweest. Ik zal haar nooit vergeten”, zegt Juul Kabas. © RR

RETIE -

De populaire Vlaamse zanger Juul Kabas (77) uit Retie, bekend van de klassiekers ‘t Zijn zotten die werken en Ze noemen mij de Juul Kabas, zal nooit nog vijftig witte rozen krijgen van superfan Jeannine Feys (88) uit Roeselare in West-Vlaanderen. Zijn grootste bewonderaarster is donderdag in intieme kring begraven.

Eddy Meulemans

“Jeannine is altijd een van mijn vurigste fans geweest”, zegt Juul Kabas. “Vele tientallen concerten heeft ze bijgewoond. Elke keer bracht ze een boeket van vijftig witte rozen mee voor mij. Wanneer ze na het optreden de bloemen overhandigde, zei ze telkens ‘dat het weer geweldig goed was’. Jeannine was een dame met klasse, iemand op wie je nooit kwaad kunt worden: altijd lief en vriendelijk, slim en gereserveerd, nooit opdringerig, een voorbeeldfan.”

Op nagenoeg alle shows van Juul Kabas in West- en Oost-Vlaanderen was ze aanwezig, meestal samen met haar kinderen. “Jeannine had al mijn platen en is doorheen de jaren een echte vriendin geworden”, zegt Juul. “Alle nieuwe liedjes die ik de voorbije jaren heb geschreven, heb ik eerst aan haar laten horen. Dan stuurde ik de opname door naar haar en liet ze kort daarna weten wat ze ervan vond. Haar overlijden heeft me diep geraakt. Nooit zal ik Jeannine vergeten. Ook haar drie kinderen blijf ik koesteren. Zij hebben hun mama tot de laatste dag thuis verzorgd, tot ze deze week zachtjes is ingeslapen.”

Liedje opdragen aan Jeannine

In het boek Juul Kabas, dat vijf jaar geleden werd uitgebracht over het leven en het werk van de Kempense koning van het levenslied, staan ook enkele woorden van superfan Jeannine. “Als ik straks nog eens op het podium sta in Roeselare, wil ik zeker een liedje opdragen aan haar”, zegt Juul. “Ik weet ook al welk nummer ik voor haar ga zingen: Mijn bestaan. Het is een innig luisterlied dat ik zes jaar geleden gemaakt heb en dat iedereen raakt. ‘Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En alles wat daar tussen ligt, is mijn bestaan’, zo gaat het refrein. Als ik later ooit zelf moet sterven, dan wil ik op deze muziek de kerk worden uitgedragen, met mijn typische pet, ronde bril en rode zakdoek op de kist.

Julien Deckx

Juul Kabas is geboren en getogen in Retie. Zijn echte naam is Julien Deckx. Hij is de broer van die andere bekende Kempense charmezanger Marc Dex en de nonkel van Barbara Dex.

“Jeannine is altijd een van mijn vurigste fans geweest. Ik zal haar nooit vergeten”, zegt Juul Kabas. © RR

Aangeboden door onze partners