Stormloop voor tickets WK in Qatar: na 24 uur al meer dan 1,2 miljoen (!) aanvragen

 

 ©  AP

In de eerste 24 uur nadat de ticketverkoop voor het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar van start ging, kwamen er al meer dan 1,2 miljoen aanvragen binnen. Dat meldde de Wereldvoetbalbond FIFA. De voorverkoop voor het eindtoernooi begon woensdag.

Bron: BELGA

LEES OOK (+).Kan ik al WK-tickets voor de Rode Duivels kopen? Zeven vragen over de start van de ticketverkoop voor het wereldkampioenschap in Qatar

Wereldvoetbalbond FIFA meldde dat de meeste aanvragen uit het gastland kwamen. Daarna volgden Argentinië, Mexico, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Engeland, India, Saoedi-Arabië, Brazilië en Frankrijk. Het WK wordt gehouden van 21 november tot en met 18 december. 

Voor de finale waren er na één dag al 140.000 aanvragen. Voor het openingsduel werden al 80.000 kaarten aangevraagd. De eerste voorverkoopperiode duurt tot 8 februari. Het maakt bij de toewijzing niet uit op welke dag een aanvraag is gedaan. De loting voor de groepsfase van het toernooi vindt begin april plaats.

LEES OOK.Kaartjes vanaf 61 euro, maar peperdure vluchten en hotels: kosten voor WK-ticket in Qatar lopen op tot duizenden euro’s per persoon

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten