Delhaize schrapt papieren kasticket (en spaart tot drie voetbalvelden aan bos per jaar)

(Archiefbeeld) ©  frank bahnmuller

Winkelketen Delhaize gaat het papieren kasticket zo veel mogelijk vervangen door een digitaal ticket. De supermarkt is een van de eerste voedingswinkels in ons land die het systeem zal aanbieden.

Voor wie ooit al eens een kassaticket kreeg dat langer was dan zijn boodschappenlijstje, zal het digitale kassaticket als muziek in de oren klinken. Voortaan kunnen Delhaize-klanten hun kassaticket gewoon per mail ontvangen. Daarvoor moet je je wel eerst aanmelden via de MyDelhaize-app.

“In België is het juridisch verplicht om een officieel aankoopbewijs aan te bieden aan elke klant”, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “Tot nu toe gebeurde dat enkel via een papieren ticket. Maar vanaf nu kan de Superplus-klant het bewijs ontvangen op een digitale manier én dus via een mailadres dat gekoppeld is aan de MyDelhaize- app.” In ons land is Delhaize een van de eerste die het voortaan zo aanpakt. Wie bij meubelgigant Ikea zijn Family-kaart al eens bovenhaalt aan de kassa, kent het systeem wel al.

LEES OOK. Waarom een staking in Finland papier en drukwerk nog duurder zal maken

Delhaize hoopt met het schrappen van het papieren ticket een fikse besparing te kunnen realiseren, nu de papierprijs het afgelopen jaar naar ongeziene hoogtes is geduwd. Elke week worden bij Delhaize zo’n 5 miljoen kassatickets geprint en uitgedeeld, wat zorgt voor een papieren afvalberg van zo’n 162 ton per jaar. “Mocht elke klant beslissen om vanaf nu enkel een digitaal ticket te ontvangen, dan wordt er ook 148 ton CO₂ minder uitgestoten.”(nba)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten