Liverpool klopt Arsenal en staat in finale EFL Cup, Sambi Lokonga maakt 90 minuten vol

 

 ©  ISOPIX

Liverpool staat in de finale van de EFL Cup. The Reds klopten Arsenal met 0-2, Diogo Jota was de held van de avond met twee doelpunten. Onze landgenoot Albert Sambi Lokonga stond bij Arsenal 90 minuten tussen de lijnen en speelde een degelijke partij.

Jonas Withouck

Arsenal begon sterk aan de partij en drong Liverpool achteruit. Alexandre Lacazette trapte in de openingsfase een vrije trap tegen de lat, maar scoren lukte niet. Het was Diogo Jota die aan de overkant wel kon scoren na een prachtige individuele actie: 0-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De mannen van Jürgen Klopp zijn aanvallend onthoofd doordat Sadio Mané en Mohamed Salah naar de Afrika Cup zijn, maar ze controleerden wel gewoon de wedstrijd. Arsenal had nog kunnen scoren via Lacazette, die prachtig bediend werd door Lokonga, maar de Fransman miste. Een klein kwartier voor affluiten zette Diogo Jota de eindstand op het bord met een knappe lob. Missie geslaagd, want de heenwedstrijd was geëindigd op 0-0.

De finale van de League Cup wordt op 27 februari afgewerkt in Wembley. Liverpool en Chelsea kunnen dan al de eerste prijs van het seizoen binnenhalen.

 

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten