Nobelwijn straks aan de blauwe kiosk op de Kouter

De blauwe kiosk komt eerlang terug. Mét terras. 

De blauwe kiosk komt eerlang terug. Mét terras. © Stad Gent

Lochristi -

De connectie tussen Gent en Lochristi wordt weer een beetje steviger. Tegen Pasen verschijnt de bekende blauwe kiosk opnieuw op de Kouter, met Joris Van Duffel van wijndomein Nobel als nieuwe eigenaar. “We zullen er ook onze eigen wijn serveren. Hopelijk is onze eerste schuimwijn tegen dan ook klaar”, klinkt het.

Na een lange soap keert de legendarische blauwe kiosk - symbool voor gezelligheid en vertier op zondagochtend in hartje Gent - terug naar de plaats waar hij thuishoort. Met dank aan Joris Van Duffel die de kiosk overkocht van de vorige eigenaar. “Voorlopig staat hij nog bij ons in een loods. Veel zal er niet aan veranderen, al komen er wel wielen onder zodat hij telkens makkelijk kan weggenomen worden”, aldus de initiatiefnemer.

De kiosk zal een verlengstuk zijn bij Van Duffels ‘Yalo Urban Boutique Hotel Gent’ op de Brabantdam. Uiteindelijk oordeelde een jury voor Stad Gent over zes concepten waarbij dat van Van Duffel het zelfs van een met een hoger concessiebod (19.000 euro) haalde. De deal is nu rond voor een periode van twee jaar aan een kostprijs van 12.000 euro per jaar.

Genieten kan er vanaf Pasen, niet alleen aan de kiosk maar ook aan een uitgebreid aanpalend terras. Daar zullen natuurlijk oesters en schuimwijn aangeboden worden, in samenwerking met de Gentse chef Sam d’Huyvetter van Bar Bask. Ook lokale en seizoensgebonden producten komen er op de kaart. En uiteraard ook de wijn uit het domein Nobel in Lochristi. Op marktdagen, Valentijn en tijdens de kerstperiode mag de blauwe kiosk open zijn van 8 uur tot 20 uur. 

(fl,ghl)
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten