Tweede seizoen van ‘Squid game’ komt er: “Het ‘Squid game’-universum is nog maar pas begonnen”

 

 ©  ISOPIX

Squid game, dé Netflix-hit van 2021, krijgt officieel een tweede seizoen. Dat bevestigt Netflix, waar de Zuid-Koreaanse serie te zien is. Er wordt zelfs al gehint op meer. “Het Squid game-universum is nog maar pas begonnen.”

Als het van de fans en de makers afhing, dan waren de geruchten over Squid game al lang bevestigd. “Er is veel vraag naar een vervolg”, liet bedenker en regisseur Hwang Dong-hyuk al vallen in interviews. “Ik heb bijna het gevoel dat we geen keuze hebben. De plannen voor een tweede seizoen zitten sowieso al in mijn hoofd.”

Het is Ted Sarandos, co-directeur van Netflix, die het nieuws definitief bevestigt. “Er komt zeker een nieuw seizoen”, zegt hij. “Het Squid game-universum is eigenlijk nog maar pas begonnen.” Zo lijkt de baas van het streamingplatform te hinten op meerdere seizoenen van de bloederige reeks. Gesprekken daarover zouden al bezig zijn, aldus Dong-hyuk. “We praten intussen ook over seizoen drie.”

LEES OOK. Netflix groeit, maar blijft onder verwachtingen

Eerder raakte bekend dat Netflix investeert in liefst 25 Zuid-Koreaanse producties, na het succes van Squid game en Hellbound vorig jaar. Zo komt er onder meer een Koreaanse versie van La casa de papel.(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook