Leuvenaars kunnen zelf voorstellen indienen om plekken te ontharden

Schepen Vansina en Dekkers bij de ruimere boomvakken in de Arendstraat. 

Schepen Vansina en Dekkers bij de ruimere boomvakken in de Arendstraat. ©  if

De inwoners van Leuven kunnen vanaf vrijdag plekken voorstellen die volgens hen onthard moeten worden. Met het project "Hier dringt het door!" wil de stad zorgen voor meer groen en minder grijs.

Bron: BELGA

De plekken zijn wel aan enkele voorwaarden verbonden. Zo moet het gaan om een openbare plaats die momenteel geen echte functie heeft, en mag de oppervlakte niet meer dan 50 vierkante meter bedragen. De plek mag op dit moment ook niet of niet veel gebruikt worden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een straathoek, een stuk van een te breed voetpad, of een open ruimte achter een parkingplaats. 

“Zorgen voor onze planeet en onze stad is een opdracht van ons allemaal. We willen deze transitie samen met de Leuvenaars voltrekken”, zeggen David Dessers (Groen) en Dirk Vansina (CD&V), schepenen voor respectievelijk Klimaat en Openbare Werken. “Daarom hebben we de oproep gelanceerd om zelf een locatie in te dienen.”

Voorstellen kunnen nog ingediend worden tot en met 20 februari via de website www.hierdringthetdoor.be. Een jury van stadsmedewerkers selecteert de acht beste ideeën. Dit najaar plant de stad de plekken dan onder handen te nemen. (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten