Twintiger bezorgt drugs aan minderjarige buurjongens

 

 © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Herentals -

Een 29-jarige man uit Herentals riskeert een veroordeling door de rechtbank omdat hij cannabis had bezorgd aan twee minderjarige buurjongens.

Het Openbaar Ministerie vorderde op de rechtbank in Turnhout vrijdag een celstraf van twintig maanden, mogelijk met probatie-uitstel, en een boete voor J.D. uit Herentals voor het afleveren van cannabis aan minderjarigen tussen de 12 en 16 jaar, voor het bezit van drugs en het aanzetten tot gebruik van verdovende middelen.

“In de zomer van 2020 hadden de buurjongens bij J.D. een joint gerookt en een van hen had ook xtc genomen”, zei openbare aanklager Elke Van Dyck. “In zijn gsm stonden berichten waarin hij zelf vroeg om drugs aan te kopen. Hij legt de schuld telkens bij anderen en neemt zelf geen verantwoordelijkheid op. Drugs zijn schadelijk voor de volksgezondheid en ze afleveren aan minderjarigen kan absoluut niet.”

De twintiger verklaarde dat de jongens zelf hadden gevraagd naar de drugs. Zijn advocaat vroeg om voorwaarden op te leggen. Vonnis op 18 februari. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten