Carving Cis geeft kerstboom Hasselt tweede leven: “Hopelijk mag ik volgend jaar de Antwerpse boom onder handen nemen”

Carving Cis in actie in Hasselt. 

Carving Cis in actie in Hasselt. © Boumediene Belbachir

Boom, Hasselt -

De Boomse kettingzaagkunstenaar en Belgisch kampioen Francis ‘Carving Cis’ Michielsen kreeg een bijzondere opdracht van het stadsbestuur van Hasselt. De kerstboom op de Grote Markt toverde hij om tot een ‘sprookjesboom’ en gaf hij zo een tweede leven.

“Het was de eerste keer dat die vraag kwam en zag dat meteen als een leuke uitdaging”, vertelt de kunstenaar. “Dat een kerstboom op die manier een tweede leven krijgt in plaats van deze te verhakselen zoals gebruikelijk is, vind ik een tof initiatief. Hier kunnen veel steden waar ze elk jaar een grote boom neerplanten een voorbeeld aan nemen. Hopelijk mag ik volgend jaar de kerstboom in Antwerpen onder handen nemen”, knipoogt hij.

Het begin.

Het begin. © Boumediene Belbachir

De zestien meter hoge boom was vooraf al ingekort tot een aantal meter, maar het bleef niettemin een flinke hap. “Er was gezegd vier meter, maar de stam ging toch makkelijk naar vijf meter. Daar was ik toch even van geschrokken”, geeft de kampioen sculptuurzagen toe. “Zeker om de klus in een dag te klaren. Niet alle figuren kan je in een dag klaar krijgen. Ik koos daarom voor figuren die mij goed liggen: uilen en een boomgeest.”

Bovenaan heeft een grote uitl vorm gekregen.

Bovenaan heeft een grote uitl vorm gekregen. © Boumediene Belbachir

“Er komen alvast heel wat positieve reacties op”, weet Carving Cis. “De boom blijft zeker nog twee weken op de Markt staan en krijgt daarna een plaatsje elders in Hasselt.”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten