Gents immokantoor deelt gratis mammoetbomen uit: “Kunnen tot 100 meter hoog worden”

© Joren De Weerdt

Gent -

Vastgoedkantoor Immo Da Vinci deelt honderd sequoia’s uit. Het bedrijf wil daarmee zijn CO2-uitstoot compenseren. Gentenaars met een grote tuin mogen zich melden, want de bomen kunnen tot honderd meter hoog worden.

Lotte Ruysschaert

Immo Da Vinci rekent bij deze actie niet op inlandse bomen, maar op zeldzame reuzenbomen. “Sequoia’s groeien heel snel, dus die zal ik in mijn leven nog kunnen zien groeien. Ze nemen ook twee keer zoveel CO2 op als de meeste bomen in België”, zegt zaakvoerder Nicolas De Reuck.

De bomen zijn wel niet voor iedereen, want ze kunnen tot honderd meter hoog worden. “Na duizend jaar kunnen ze zelfs een stamomtrek van dertig meter krijgen. Mensen hun tuin moet dus zeker minstens 150 vierkante meter groot zijn.”

Coupure

Maar wie in Gent heeft dan zo’n grote tuin? “Aan de Coupure zijn enkele grote verborgen tuinen, maar ook de Stad mag bomen vragen om in parken te planten. Rond Gent zijn er veel grote tuinen, naast natuurgebieden bijvoorbeeld. We hebben al aanvragen binnengekregen van in Mariakerke en Sint-Martens-Latem”, zegt De Reuck.

Immo Da Vinci deelt honderd mammoetbomen uit. Vastgoedontwikkelaar Citynest hoorde van het initiatief en doet daar nog eens honderd bomen bovenop. Wie graag een sequoia wil, kan het contactformulier invullen. Het bedrijf laat de bomen dan gratis in je tuin aanplanten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent