Man pleegt ramkraak op apotheek in hartje van Puurs: “Alleen wisselgeld gestolen, maar automatische deur is compleet vernield”

De inbreker sloeg ettelijke keren met een deksel tegen de glazen toegangsdeur. Het glas raakte verbrijzeld en uiteindelijk schoot de deur uit haar hengels 

De inbreker sloeg ettelijke keren met een deksel tegen de glazen toegangsdeur. Het glas raakte verbrijzeld en uiteindelijk schoot de deur uit haar hengels ©  Theo Derkinderen

Puurs -

Een inbreker heeft donderdagnacht toegeslagen bij apotheek Puursfarma (Verstuyft-Vervaele) in de Hoogstraat in Puurs (Puurs-Sint-Amands). De man sloeg de glazen toegangsdeur met een riooldeksel aan diggelen en wrikte ze open tot hij naar binnen kon glippen. Uit de kassa kon hij wisselgeld stelen. De apotheker rende onmiddellijk naar beneden en zag de inbreker nog net naar buiten lopen. De politie doet ondertussen een oproep naar getuigen en naar mensen met camerabewaking.

Theo Derkinderen

De dief sloeg kort voor 1.30u vrijdagochtend toe bij de apotheek die vlak bij de kerk is gelegen. Hij had een riooldeksel of putdeksel bij zich en begon keihard op een van de glazen deuren te slaan. De man beukte hard in op glas. Dat raakte daardoor helemaal verbrijzeld en uiteindelijk begaf de automatische deur het en kon hij die omhoog duwen. “Eenmaal binnen neusde hij vliegensvlug rond in onze orthoshop, maar daar lag geen geld. Dan is hij naar de kassa van de apotheek gelopen en heeft hij daar wisselgeld uitgenomen. Onmiddellijk daarna keerde hij om en vluchtte opnieuw weg”, zegt apotheker Jo Verstuyft. “Ik was wakker geworden van het inbraakalarm ben naar beneden gelopen. Toen ik de deur tussen onze privé en de apotheek opende, zag ik de inbreker nog net passeren. Hij dook onder de geforceerde toegangsdeur en liep weg.”

De politie was vier minuten na de oproep al ter plaatse, maar kon de inbreker nergens meer aantreffen. Om de beschadigde deur dicht te maken, kwam een ploeg van de brandweer ter plaatse. “Dat was een zeer mooie dienstverlening van de brandweer. Dat ze ’s nachts de toegangsdeur kwamen dichtmaken. Zelf had ik daarvoor het materiaal niet”, zegt Jo nog.

Door de inbraak is de deur compleet vernield en moesten klanten via de andere deur naar binnen 

Door de inbraak is de deur compleet vernield en moesten klanten via de andere deur naar binnen ©  Theo Derkinderen

Helemaal vernield

Het is de eerste keer dat de apotheek het doelwit wordt van een inbraak. “En hopelijk ook de laatste keer. Fijn is dit natuurlijk niet. De glazen deur is helemaal vernield. Gelukkig hebben we nog een tweede toegangsdeur aan de linkerzijde van de winkel en konden onze klanten via die deur naar binnen. Medicijnen zijn er niet gestolen. De medicijnen zitten bij ons ook niet meer in schuiven. Wij werken met een nieuw systeem dat de gevraagde medicijnen uit de voorraadruimte haalt en ze automatisch naar de winkelruimte stuurt.”

Camerabeelden

Wie iets verdachts heeft gezien – eventueel op beelden van zijn camerabewaking – wordt verzocht om contact op te nemen met de politie. 

Wie iets verdachts heeft gezien – eventueel op beelden van zijn camerabewaking – wordt verzocht om contact op te nemen met de politie. ©   Theo Derkinderen

De politie is ondertussen met een grondig onderzoek gestart en doet ook een oproep naar getuigen. “De inbraak vond plaats om 01.26u. Mensen die net ervoor of kort nadien iets verdachts hebben opgemerkt, vragen we zich bij ons te melden. Mocht je in de ruime omgeving van de Hoogstraat wonen en over camerabewaking beschikken, vragen we ook om nazicht te doen van de beelden. Mochten er rond het tijdstip van de inbraak verdachte zaken te zien zijn, hadden we dit ook heel graag vernomen”, reageert Elke Wauters van de lokale politie Klein-Brabant.

Lokale politie Klein-Brabant: 03/293.22.22 of pz.kleinbrabant@police.belgium.eu.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten