Verdachten voor rechter voor ‘aanranding van eerbaarheid’ na zedenfeiten op kerkhof waarna slachtoffer (14) uit leven stapte

 ©  fvv

In het onderzoek naar zedenfeiten die zich hebben afgespeeld op de Westerbegraafplaats in Gent in mei vorig jaar, waarvan het veertienjarige slachtoffer na de feiten uit het leven stapte, zijn twee meerderjarige verdachten verwezen naar de correctionele rechtbank wegens aanranding van de eerbaarheid. Drie minderjarige verdachten werden door de onderzoeksrechter verwezen naar de jeugdrechtbank, ook voor aanranding van de eerbaarheid. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake was van een groepsverkrachting op het kerkhof en er werd geen rechtstreeks verband aangetoond tussen de feiten en de zelfdoding.

Bron: BELGA

De feiten vonden plaats op 15 mei 2021 op de Westerbegraafplaats in Gent. Het meisje van veertien jaar oud had die dag met een vriend afgesproken, maar er zouden nog vier andere tieners opgedaagd zijn. Het meisje zou aangerand zijn en beelden ervan zouden via sociale media verspreid zijn. Het slachtoffer zou de beelden gezien hebben en ze stapte vier dagen na de feiten uit het leven.

De politie kon vijf verdachten oppakken. Het ging om drie minderjarigen en twee meerderjarigen. De twee meerderjarige verdachten werden aangehouden op verdenking van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en het nemen of verspreiden van beelden van een persoon die een expliciete seksuele daad stelt en van wie de persoonlijke levenssfeer geschonden kan worden. Ook de minderjarigen werden verdacht van dezelfde feiten. Drie jongens van veertien, vijftien en zeventien jaar werden in gesloten gemeenschapsinstelling geplaatst.

LEES OOK. “Ze kruipen op graven en dealen drugs”: verkrachting niet eerste incident op uitgestrekte Westerbegraafplaats

Het onderzoek is afgesloten en de zaak werd vrijdag verwezen. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake was van een groepsverkrachting op het kerkhof. Het onderzoek leverde ook geen rechtstreeks verband op tussen de gepleegde feiten en de zelfdoding van het slachtoffer. De twee meerderjarige verdachten werden verwezen naar de correctionele rechtbank voor aanranding van de eerbaarheid. Het proces kan binnen enkele weken ingeleid worden voor de Gentse correctionele rechtbank. De drie minderjarige verdachten werden door de onderzoeksrechter verwezen naar de jeugdrechtbank, ook voor aanranding van de eerbaarheid.

Aangeboden door onze partners