Gemeente wil twee elektrische deelwagens beschikbaar stellen aan inwoners

Schepenen Van Elsacker en De Cordt bij een laadpaal voor elektrische wagens. 

Schepenen Van Elsacker en De Cordt bij een laadpaal voor elektrische wagens. ©  gemeente Zoersel

Zoersel -

De gemeente Zoersel wil het eigen wagenpark vergroenen en tegelijkertijd haar inwoners de kans geven om gebruik te maken van elektrische deelwagens. Hiervoor lanceert het gemeentebestuur een bestek. Met dit project realiseert het meteen ook een volgende stap in het klimaatplan.

Kristin Matthyssen

In steden zijn deelwagens ondertussen al een succes. In landelijke gebieden, zoals Zoersel, zijn ze niet overal te vinden. “Met de lancering van dit bestek willen we in onze gemeente twee elektrische deelwagens beschikbaar maken. De twee voertuigen worden geplaatst op de parking van het administratief centrum aan de Handelslei”, vertelt Marc De Cordt (Groen), schepen van Mobiliteit en Klimaat.

“De wagens zullen zowel door de gemeente als door onze inwoners gereserveerd kunnen worden”, vervolgt de schepen. De bedoeling is om in het najaar van 2022 met dit project op te starten. De gemeente zal tegen die tijd een uitgebreide informatiecampagne lanceren. De invoering van elektrische deelwagens is een van de acties uit het ambitieuze klimaatactieplan van Zoersel.

Voor de financiering van het deelwagensysteem en de leasing van de elektrische voertuigen gebruikt de gemeente het budget dat voorzien was voor de vervanging van twee dienstvoertuigen. “Op deze manier kunnen we met beperkte bijkomende kosten het project van deelwagens realiseren”, vertelt schepen van Financiën, Roel Van Elsacker (CD&V). “Als de formule aanslaat, kunnen we de kosten voor de gemeente nog terugdringen en het project zelfs uitbreiden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten