Fiets- en voetgangersbrug wordt over Brusselse Ring geplaatst: drie weekends hinder

Themabeeld 

Themabeeld ©  BELGA

Zaterdagavond om 21 uur start De Werkvennootschap met het plaatsen van een fiets- en voetgangersbrug over de Brusselse Ring en de Woluwelaan (R22). Dat meldt De Werkvennootschap vrijdag. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in drie fases, die allemaal tijdens de nacht plaatsvinden.

Bron: BELGA

De brug is 168 meter lang en wordt in verschillende delen over de Ring geplaatst. In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 januari sluit de binnenring van de R22 ter hoogte van Zaventem voor het plaatsen van het eerste en het tweede brugdeel. 

Het derde en vierde deel worden het weekend erop, in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari geplaatst. Daarvoor wordt zowel de binnen- als de buitenring van de Brusselse Ring afgesloten tussen 22 uur en 8 uur de volgende dag. Het verkeer kan via de R22 doorrijden en hoeft geen omleidingen te volgen. 

De vijfde en zesde brugdelen worden ten slotte nog een week later geïnstalleerd, van zaterdag 12 februari om 21 uur tot zondag 13 februari om 7 uur. De R22-buitenring ter hoogte van Zaventem wordt afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten