Basisschool Apostoliekenstraat breekt samen met studenten uit in de stad

De leerlingen van de basisschool Heilig Graf Apostoliekenstraat trokken met studenten van de lerarenopleiding Thomas More naar het Taxandriamuseum in Turnhout. © THOMAS MORE

Turnhout -

Studenten van de lerarenopleiding Lager Onderwijs van Thomas More in Turnhout namen vrijdag alle klassen van de basisschool Heilig Graf in de Apostoliekenstraat op sleeptouw door de stad. Zij trokken met hen naar een aantal unieke locaties zoals het eeuwenoude begijnhof, het skatepark Boneyard en het beeldenpark van De Wending.

Bart Van den Langenbergh

Onder de noemer De Apostoliekenstraat breekt uit ontwikkelden de studenten van de lerarenopleiding een vakoverschrijdend project waarbij ze in team aan de slag gaan met de kinderen van de basisschool Heilig Graf in de Apostoliekenstraat. De studenten brachten voor elke klas van de Apostoliekenstraat een verhaal tot leven op een bijzondere locatie in Turnhout. Ze toverden die locaties om tot krachtige leeromgevingen met allerlei activiteiten over muziek, bewegen, natuur, rekenen, beeld en taal.

En zo trokken de groepjes vrijdag, coronaveilig, naar enkele bijzondere locaties in Turnhout waaronder het Speelkaartenmuseum, skatepark Boneyard, Muylenberg en het beeldenpark van De Wending. Maar ook het Taxandriamuseum, de bioscoop UGC en café Chaos kregen de kinderen en de studenten over de vloer. “Door een verhaal tot leven wekken op een locatie in Turnhout werken de studenten op een andere manier aan taal met onze kinderen”, vertelt Kristel Van Sweevelt, directeur van de basisschool Apostoliekenstraat. “Daar leren onze kinderen heel veel uit. En ze ontdekken nieuwe en voor hen vaak onbekende plekken in de stad.”

Ook het skatepark Boneyard kreeg de leerlingen en studenten vrijdag over de vloer. © THOMAS MORE

De toekomstige leraren worden op hun beurt klaargestoomd voor het lesgeven in team. “Voor dit project werden ze ingedeeld in talentgroepen”, schetst Danielle Schuurmans, docent aan de lerarenopleiding. “De muziekknappe groep werkte een leeractiviteit uit in café Chaos, de beweegknappe groep trok naar het skatepark en de rekenknappe groep ging aan de slag in het Speelkaartenmuseum. Om op een andere manier les te geven, moet je creatief zijn en platgetreden paden verlaten.”

De kinderen kregen ook natuurles van de studenten Thomas More in het beeldenpark van het woonzorgcentrum De Wending in Turnhout. © Thomas More

Aangeboden door onze partners