“Parkeren kan je leren!”: meer dan honderd kleuters komen op straat voor veilig verkeer

De kinderen kwamen op straat voor een veilig verkeer. 

De kinderen kwamen op straat voor een veilig verkeer. ©  fvv

Gent / Mariakerke -

De schattigste betoging van het jaar? Die vond vrijdagmiddag plaats in Mariakerke. De kleuters van de school De Wijze Eik kwamen de straat op voor een veiliger verkeer.

Max Dedulle

De 135 kleuters hielden een optocht van de school naar de nabijgelegen rotonde en terug. En dat gebeurde zoals het hoort bij een betoging: onder politiebegeleiding, met bordjes én met het roepen van slogans. “Parkeren kan je leren”, was de niet mis te verstane boodschap. (lees verder onder de foto)

Rij niet sneller dan dertig per uur, vragen de kinderen. 

Rij niet sneller dan dertig per uur, vragen de kinderen. ©  fvv

Want parkeren, dat doet niet iedereen zoals het hoort in de buurt van de schoolpoort. “Veel ouders parkeren op de verkeersdrempel of op het zebrapad”, zegt zorgcoördinator Suzan D’Hoore.

“Om daar iets aan te doen, sloegen de leerkrachten van de kleuterafdeling de handen in elkaar. Het blijft niet bij deze betoging: zo lieten we de ouders een belofte ondertekenen om niet sneller dan dertig per uur te rijden in de schoolomgeving, én om veilig en correct te parkeren. Daarnaast hangen we affiches in de buurt en overspoelen we onze volgers via sociale media met filmpjes rond ons project.”

De betoging gebeurde onder politiebegeleiding. 

De betoging gebeurde onder politiebegeleiding. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent