Schepen Caluwaerts (Open Vld) kiest voor twee kabinetschefs

Jiri De Laet. © JAS

Antwerpen -

Nieuwbakken schepen Erica Caluwaerts (Open Vld) laat haar kabinet leiden door twee kabinetschefs. Deze functies worden ingenomen door Jiri De Laet en Jeremy Stefens. Dat een schepen voor twee chefs kiest, is uitzonderlijk, zeker in deze legislatuur.

De Laet is geen onbekende in Antwerpen. Hij is voorzitter van Open Vld district Antwerpen en was lang parlementair medewerker van Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz. Zijn collega-kabinetschef Jeremy Stefens is jurist van opleiding en werkte voor de Brusselse belastingdienst van het hoofdstedelijk gewest.

Jeremy Stefens. © rr

“De keuze voor twee kabinetschefs en zeker deze twee heeft te maken met enkele doelstellingen die ik mij als schepen heb vooropgesteld”, zegt Caluwaerts. “Ik wil goede contacten onderhouden met de districten en de Vlaamse overheid, maar ook met het Antwerpse middenveld. Daar heeft Jiri De Laet heel wat ervaring in. Daarnaast heb je natuurlijk ook iemand nodig die niet alleen juridisch, maar ook financieel zeer onderlegd is. Dat zijn twee sterke punten van Jeremy Stefens, die zowel jurist als fiscalist is.”

De andere schepenkabinetten worden door één chef geleid. Twee is dus uitzonderlijk. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) had in de vorige legislatuur tijdelijk ook wel twee kabinetschefs.

Caluwaerts begon begin dit jaar als schepen en volgde partijgenoot Claude Marinower op. Zij heeft een breed pakket aan bevoegdheden: economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken. svw

Aangeboden door onze partners