Coach Luc Smout debuteert met afgetekende zege: Antwerp Giants opent poort van halve finale Beker van België

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wat een statement van Telenet Giants Antwerp! De Sinjoren, die tweemaal dit seizoen hadden verloren in de BNXT League van Kangoeroes Mechelen, veegden de Mechelaars in de heenwedstrijd van de Beker van België van het parket en wonnen na een collectieve prestatie (met ook 12 op 24 bommen) met 77-117. De Giants flikkeren enerzijds met één been in de halve finale en anderzijds maakte Luc Smout een droomdebuut als coach bij de Giants. Zondag is om 15 uur de terugwedstrijd in de Lotto Arena en mag de kwalificatie voor de Sinjoren normaal gezien niet meer in gevaar komen.

Patrick Ceulemans

“Ik heb verder gewerkt op de fundamenten van coach Christophe Beghin. Ik merkte wel dat de spelers na zijn ontslag zijn verschoten. Zij namen dit ter harte en vochten vandaag als leeuwen. En ik geef nogmaals mee dat ik maar een interim-coach ben,” zei coach Luc Smout van Telenet Giants Antwerp. “Ik bedank coach Luc voor deze “wake-up-call”. Wij staan na deze pandoering nu echt wel met beide voeten op de grond,” zei collega Kristof Michiels van Kangoeroes Mechelen. Enkele afwezigheden (ziek) in de eerste regionale bekerclash tussen Kangoeroes Mechelen en Telenet Giants Antwerp. De Mechelaars misten Jonas Foerts en de Sinjoren de Amerikaanse shooting guard Jaylen Hands en assistent-coach Randy Oveneke.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

“Na onze defensieve druk was onze shotselectie vandaag schitterend. We lukken 39 op 68 shots, waarvan 12 op 24 driepunters en 27 op 30 vrijworpen. Dat was ook de sleutel tot dit succes. We deden dit ook met heel veel energie en zagen maar liefst zes spelers in de dubbele cijfers. Ja, deze zege doet deugd. Maar we moeten niet kijken naar het verleden. Het heden telt en zondag gaan we in de return terug op zoek naar de overwinning. Slechts zo kan je vooruitgang boeken,” aldus nog coach Luc Smout.

Telenet Giants Antwerp veegde in een demonstratie dus Kangoeroes Mechelen in de eigen Winketkaai van het parket. Defensief zo scherp als een mes en aanvallend dus heerlijk flitsend en via verschillende handen. Coach Luc Smout stelde Roby Rogiers ten koste van de Amerikaanse center Cameron Krutwig in de basisvijf. Tevens zag hij Markel Brown zijn visitekaartje afgeven. De Amerikaanse ex-NBA-speler toonde zijn flair en klasse en leidde met 27 punten, 6 rebounds en 3 assists de Giants na 15-35 en een 37-67 bonus halfweg mee naar een voor Kangoeroes vernederende 48-91 achterstand. “Een mooie zege, maar meer ook niet. Oké, we zijn bijna zeker van een stek in de halve finales. We moeten echter vooral zondag met de nodige scherpte aan de match beginnen en gaan voor de winst,” zei Markel Brown nog.

“We misten op alle vlakken scherpte en kregen een lesje van een efficiënt Antwerp Giants,” voegde Kristof Michiels er nog aan toe. Na de wedstrijd kregen de beide selecties met een dopingcontrole nog een leuke toetje om de avond af te sluiten.

Kangoeroes Mechelen-Telenet Giants Antwerp 77-117

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 11, Loubry 4, Mukubu 5, Van Buggenhout 4, Kotrulja 16, Mennes 2, Alston 9, Palinkx 7, Brodeur 6, Grimes 13

TELENET GIANTS ANTWERP: Fridriksson 14, Smout 23, Tiby 12, Van Den Eynde 12, D’Espallier 0, T. De , N. De Ridder 7, Rogiers 12, Brown 27, Krutwig 8, Mwema 10, Donkor 4

KWARTS: 15-35, 22-32, 11-24, 29-26

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten