Ook al is de voetbalcarrière van Rode Duivel Thomas Vermaelen voorbij, zijn supportersclub blijft bestaan: “Hij is hier altijd welkom”

Supportersclub blijft bestaan.  

Supportersclub blijft bestaan.  © JAA

Berendrecht/Stabroek -

De voetbalcarrière van Thomas Vermaelen zit erop, nu hij begint als assistent van bondscoach Roberto Martinez. Voor Polderboys 1928-Vermaelen Fanatics is dat geen reden om te stoppen als supportersclub.

In de polder is zo goed als iedereen het erover eens: Thomas Vermaelen is een van de grootste, zo niet de grootste, sportman met roots in de polder. Toch heeft het tot 2013 geduurd voor daar een supportersclub werd opgericht voor Thomas Vermaelen. Frédéric Crynen en heel wat andere voetballers van KFC Berendrecht stonden aan de wieg van Polderboys 1928–Vermaelen Fanatics. Het werd meteen de eerste en enige supportersclub van onze Rode Duivels in de regio.

Frédéric Crynen: “De wortels van onze fanclub zijn diep verankerd in de lokale voetbalploeg KFC Berendrecht. Het jaartal 1928 verwijst naar het oprichtingsjaar van onze eigen voetbalploeg. We zijn allemaal supporters van de Rode Duivels en toen we in 2013 begonnen, waren er twee opties: aansluiten bij een bestaande supportersclub of zelf een starten. Via de ouders van Thomas Vermaelen liet hij ons weten peter te willen zijn van onze fanclub. Aan dat tijdperk komt nu een einde”, stelt Crynen vast. Hij benadrukt ook dat stoppen met Polderboys 1928-Vermaelen Fanatics absoluut niet aan de orde is.

Thomas Vermaelen.

Thomas Vermaelen. © BELGA

“Met de bus op weg naar de wedstrijd België-Italië leerden we de supporters van De Scheve Toren uit Schelle kennen. Al vlug gingen we akkoord dat we met onze fanclub zouden postvatten onder de vleugels van De Scheve Toren. Op die manier konden we gemakkelijker aan tickets voor de Rode Duivels komen. Vanuit Berendrecht met een halflege bus naar Brussel rijden om te supporteren werd immers te duur. Nu Vermaelen geen voetballer meer is, blijft deze samenwerking met Schelle zeker bestaan.”

De supporters beleefden heel wat mooie momenten, maar ook in moeilijkere tijden bleven ze hun sportief idool steunen. Toen Vermaelen moest worden geopereerd aan zijn hamstrings ondernamen ze actie. Vanuit het clublokaal vertrok toen een grote wenskaart richting Barcelona getekend door tientallen Fanatics uit Berendrecht, Zandvliet en verder.

Droom

Café Berendrecht Sport blijft de thuisbasis van de Vermaelen Fanatics. “We dromen er eigenlijk van dat Thomas tijd kan maken om eens langs te komen. Gezien zijn nieuwe job bij de nationale ploeg zit samen supporteren voor de Rode Duivels er nog niet meteen in. Maar in een minder drukke periode is hij meer dan welkom. Zijn ouders zijn hier al mee komen supporteren voor een match van de Rode Duivels. Via hen konden we bijvoorbeeld aan twee tickets komen voor de EK-wedstrijd in München tegen Italië. Soms was het ook mogelijk om net voor een wedstrijd af te spreken met zijn ouders, samen iets te drinken en op de foto te gaan. Onze band met hem blijft en het is onze droom om hem bij ons te verwelkomen”, aldus nog Frédéric Crynen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten