En plots breekt tennis ‘bad boy’ Benoit Paire tijdens live-interview: “2021 was een horrorjaar en nu begon het weer slecht”

 

Benoit Paire staat bekend als een van de meest flamboyante tennisspelers ter wereld. Maar de Fransman heeft ook een klein hartje, zo bleek na zijn zege in de tweede ronde van de Australian Open.

Vincent Van Genechten

Paire klopte verrassend het 26ste reekshoofd Gregor Dimitrov in vier sets en mocht het daarna komen uitleggen bij Eurosport. De Fransman staat normaal bekend om zijn grote uitspraken, gevloek en theatraal gedrag op het veld, maar liet de tranen de vrije loop.

“Ik ben gelukkig”, aldus Paire, die al verschillende keren positief testte op corona. “Het is niet gemakkelijk geweest sinds de start van het jaar. Ik weet dat mijn ouders aan het kijken zijn, dat was exceptioneel. Vorig jaar was een horrorjaar, zeer ingewikkeld. Dit jaar opnieuw: positief getest, zeven dagen in quarantaine. Opnieuw een hee slechte start. En dan sta ik hier, speel ik mijn beste match in een lange tijd. Ik ben zwaar bekritiseerd geweest en dat wordt op de duur heel zwaar. Er is dan niks beters dan zo’n partij te spelen, met de steun van de Franse fans.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Paire ging in de derde ronde wel onderuit tegen Stefanos Tsitsipas, de nummer vier van de wereld. Het werd 6-3, 7-5, 6-7 (2/7) en 6-4. De Fransman liet onderweg wel een showpunt zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten