Opschudding over “onsexy” groene M&M: snoepjes zien er binnenkort anders uit om inclusiever te zijn

© Het Nieuwsblad

Snoepgoedmaker Mars geeft zijn zes M&M’s-personages om inclusiviteit te promoten. Sommigen zullen minder stereotiep vrouwelijk worden en stiletto’s worden vervangen door een lagere hak. Dat schrijft persagentschap Associated Press.

ltoBron: AP

Het bedrijf zegt een moderne kijk te zullen geven op de personages en hen een meer genuanceerde persoonlijkheden te zullen geven. De M&M’s die in het rood, oranje, groen, geel, bruin en blauw bestaan, zullen ook andere vormen en groottes krijgen.

Een van de veranderingen houdt in dat ze minder stereotiep vrouwelijk zullen zijn. De nieuwe versie van de groene snoepjes krijgt sneakers in plaats van botjes met hoge hakken. De bruine M&M krijgt in plaats van hoge stilettohakken een iets lagere hak.

“Ons doel is om barrières te doorbreken. Stel je een wereld voor met minder oordeel, meer verbinding en consistent gelach”, staat er te lezen op de website van het bedrijf. Mars, dat ook Twix en Snickers omvat, zei de nadruk te willen zetten op de ampersand of en-teken om te tonen hoe hard het wil inzetten op het samenbrengen van mensen.

LEES OOK. Barbie onder vuur door “inclusieve” Tokyo 2020-collectie: “Ik koop er geen meer voor mijn dochters” (+)

Maar niet iedereen is tevreden met de nieuwe zet van Mars. Want plots blijken de ‘sexy’ hakken van de groene M&M belangrijker dan ooit. Zo stellen sommige Twitter-gebruikers zich de vraag hoe de hakken weghalen de groene M&M inclusiever maakt. Anderen vinden dat het tegen de principes van het feminisme gaat omdat de groene M&M haar “schoenen zou moeten kunnen dragen als ze daar zin in heeft want dat is waar feminisme over gaat”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten