Wie te snel rijdt, wordt gestraft met rood licht

Te snel rijden heeft een rood licht tot gevolg. 

Te snel rijden heeft een rood licht tot gevolg. © Jan Brys

Brasschaat -

Op de Pauwelslei, de drukke verbindingsweg tussen Bredabaan en Miksebaan, worden de automobilisten gewaarschuwd dat ze voor het rode licht komen te staan als ze te snel rijden. Dit systeem staat ook bekend als de “rode rem”.

Bij de heraanleg van de Pauwelslei in 2019 werd het systeem al opgestart. “Maar hetis nu beter afgesteld. Daarom willen we de mensen sensibiliseren om de regels te volgen. Wie meer dan 50 km/u rijdt, ziet het verkeerslicht meteen op rood springen. Op die manier wordt de verkeersovertreder gestraft. Het systeem werkt prima nu. We hopen dat we de automobilisten met het plaatsen van de borden voldoende motiveren om niet boven deze snelheid uit te komen. Vandaar de slogan: Je verliest tijd als je te snel rijdt”, zegt schepen van Mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA).

Met de heraanleg van de Pauwelslei werd van deze drukke straat een voorrangsweg gemaakt. “Het is de bedoeling om op termijn alle drukke verkeersaders in de gemeente tot voorrangsbanen te promoveren. Ik heb het dan over de Miksebaan, de Lage Kaart, de Hoogboomsteenweg en de Guyotdreef. Dat gaat natuurlijk niet allemaal tegelijk. Er horen ook altijd flankerende maatregelen bij”, voegt de schepen er nog aan toe. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten