Ontelbare valpartijen, 8 maanden stress en 20 pogingen: BMX’er voert recordsprong met drie salto’s uit

 © Red Bull/Kieran Reilly

Kieran Reilly voerde zijn eerste geslaagde trucs op een BMX uit toen hij pas elf was. De Brit is nu twintig en heeft sinds deze week een record op z’n naam staan. De BMX’er voerde als eerste in de wereld een triple flair uit, een truc die je voorheen enkel in computerspelletjes kon landen.

Bron: Red Bull

De voorbereidingen voor dat huzarenstukje verliepen niet van een leien dakje. Kieren ondernam de eerste poging in mei 2021, maar na ontelbare sprongen en valpartijen zat hij er fysiek en mentaal door. Dus gaf hij stopte acht maanden met de truc te proberen om te herbronnen, wat gewicht te verliezen en te oefenen. Maar die acht maanden verliepen niet zorgeloos voor de twintiger. “Ik was constant aan het stressen dat iemand anders het zou doen in die acht maanden”, klinkt het.

Deze week pikte hij de draad weer op en na zo’n twintig pogingen barstte het feestgedruis los toen Kieran drie salto’s uitvoerde, 180 graden draaide en op beide wielen terechtkwam. “Dit hoef ik nooit meer te doen”, was het eerste wat in het hoofd van de BMX’er opkwam. “Door de stress, de mentale en fysieke strijd wil ik de truc nooit meer doen. Maar wie weet…” (pjv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten