Gesaneerde site Frateur krijgt groen kleedje in afwachting van toekomstige invulling

Onder het toeziend oog van een delegatie van het lokaal bestuur planten drie medewerkers van de groendienst de bomen aan op de site Frateur. 

Onder het toeziend oog van een delegatie van het lokaal bestuur planten drie medewerkers van de groendienst de bomen aan op de site Frateur. © rr

Boom -

Met een mix van zoete kers, zomereik, winterlinde en gewone esdoorn kan op de vorig jaar gesaneerde voormalige site Frateur voortaan een klein bosje groeien. De groenaanplantingen werden gerealiseerd als een van de zogeheten quick wins, in afwachting van een masterplan voor de hele buurt.

Medewerkers van de gemeentelijke groendienst stopten op de site Frateur afgelopen week achttien bomen in de grond. “Dat lijkt op het eerste gezicht niet zo veel, maar vermits het bomen zijn die flink wat omvang gaan innemen, is dit toch een stevige vergroening”, vertelt schepen van Milieu Sven Cools (Groen). “Bovendien komt er nog een groenscherm met zo’n 600 hazelaars. Met deze vergroening krijgen de buurtbewoners die nu uitkijken op het klaverblad van de A2 Antwerpen-Brussel op termijn een klein bosje achter hun tuinen.”

Na de sanering van de site door de Vlaamse Openbare Afvalstoffen Maatschappij (OVAM) was in oktober met de buren al een rondgang gemaakt. Er werd bekeken welke zogenaamde quick wins en tijdelijke invullingen er zouden kunnen worden gerealiseerd. Later volgt een herbestemming die mee vervat zit in het project ‘De stationsomgeving verbindt.’ Het traject voor de opmaak van een masterplan is nog volop aan de gang.

“De terreinen van Frateur blijven voorlopig afgesloten, maar bieden op termijn zeker mogelijkheden voor de buurt en voor creatieve ideeën”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Dewandelaere (CD&V) “Kinderen uit de buurt deden bijvoorbeeld ook al een voorstel voor een tijdelijke speelruimte vooraan in de J.B. Corremansstraat.”

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten