Limburg United met één been in halve finale, Okapi Aalst-Brussels wordt nagelbijter

 ©  Serge Minten

Naast Antwerp Giants, dat met een veertiger zegevierde (77-117) bij Kangoeroes Mechelen, fonkelt ook Limburg United na ruime winst in de heenwedstrijd van de kwartfinales in Leuven Bears met één been in de halve finale van de Beker van België. Brussels won in eigen midden van Okapi Aalst met negen punten. Die return wordt zondag in het Forum van Aalst beslist met een nagelbijter. Okapi Aalst-Brussels wordt zondagavond vanaf 16u25 dan ook live op Sporza uitgezonden. Oostende, dat vrijdag terugkeerde uit Bosnië met een ticket voor de Round of 16 in de Champions League op zak, werkt zondag (15 uur, Versluys Dôme) de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Belgische Cup tegen Bergen af.

Patrick Ceulemans

Wat een knappe prestatie van Limburg United in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België en versus Leuven Bears. Na een evenwichtige partij, 20-16, 35-32 (rust) en 53-53, drukten de Limburgers in het slotkwart furieus op het gaspedaal. Via de met bommen uitpakkende en ex-Leuven Bear Jonas Delalieux (15 punten), Casey Benson (11 punten) en uitblinker Leander Dedroog (23 punten uit een 8 op 13 aan shots en 4 op 6 vrijworpen) ging het na een 14-33 tussenspurt in het slotkwart naar een prachtige 67-86 overwinning. Zondag is de return in de Alverberg in Hasselt en mag de kwalificatie voor de halve finales van de Beker van België voor Limburg United niet meer in gevaar komen. Of pakt Leuven Bears, dat met minstens 20 punten moet winnen, alsnog met een reactie uit?

Spanning in het Forum

De meest interessantste return van de kwartfinale van de Beker van België wordt zondag in Aalst betwist. Brussels won in eigen huis en na een 39-33 bonus halfweg uiteindelijk met 79-70 van de Ajuinen. Bij de club uit de hoofdstad was de Spaanse guard Sergio Llorente (10 punten, 10 assists) de uitblinker. Hij kreeg steun van de Senegalese center Pape Badji (12 punten, 8 rebounds). Bij Okapi Aalst lukte de Amerikaan Shavon Coleman 16 en de Litouwer Paulius Valinskas 22 punten. Okapi Aalst-Brussels wordt rechtstreeks op Sporza uitgezonden. De halve finales van de Beker van België gaan door op 4 en 6 februari en de finale van de Belgische Cup wordt op zondag 13 maart in Vorst Nationaal afgewerkt.

Uitslagen kwartfinales Beker van BelgiëKangoeroes Mechelen-Antwerp Giants 77-117Leuven Bears-Limburg United 67-86Brussels-Okapi Aalst 79-70Programma kwartfinales Beker van België (terug)15.00 Oostende-Bergen (heen)16.30 Okapi Aalst-Brussels16.30 Antwerp Giants-Kangoeroes Mechelen16.30 Limburg United-Leuven Bears

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten