Arno speelt drie keer in AB, ondanks ziekte: “Optreden is het beste medicijn”

“Het is misschien de laatste keer dat ik optreed.” Dat zei Arno (72) vorige week, tijdens een intieme show voor Radio 1. Maar de zanger duwt door. Ondanks zijn strijd tegen pancreaskanker speelt hij in februari drie keer in de AB.

De Brusselse Ancienne Belgique kondigde de komst van Arno zaterdagochtend aan. Een eerste optreden, op zaterdag 5 februari, was in een mum van tijd uitverkocht. Dus staat ‘le plus beau’ ook op 13 en 21 februari in de grote zaal van de AB. De ingetogen Radio 1 Sessie die hij anderhalve week geleden speelde, met pianoversies van het album Vivre en favorieten zoals Les yeux de ma mère, krijgt zo een vervolg.

“Dat optreden was een morele opkikker voor Arno”, zegt persverantwoordelijke Filip De Groote. “Hij ondervond nog maar eens dat muziek hem op de been houdt. Optreden en repeteren zijn voor hem het beste medicijn. Zolang het kan, blijft Arno spelen.”

Al bekijkt de zanger het dag per dag. “Als zijn gezondheid het plots niet meer toelaat, of de coronamaatregelen het lastig maken om comfortabel te spelen, dan stopt het”, aldus De Groote.

In zijn living

Eind vorig jaar annuleerde Arno op doktersadvies nog een geplande concertreeks. Toen nam hij enkele maanden rust na een observatieperiode in het ziekenhuis. Nadat hij thuis revalideerde, krijgt hij nu opnieuw groen licht om op te treden.

LEES OOK. Arno annuleert concertreeks na doktersadvies

“Ook de dokters zien dat het hem deugd doet”, zegt De Groote. “Wat niet betekent dat Arno weer gezond is. Van pancreaskanker genees je niet. Dat beseft hij. Er komen niet plots vijftig optredens. Maar de liefde en dankbetuigingen na zijn Radio 1-concert gaven Arno energie. De shows in de AB zullen hem ook sterken. Die zaal is zo’n beetje zijn living.”

(lees verder onder de foto)

Sinds zijn kankerdiagnose speelde Arno nog amper, maar bracht hij wel de intieme pianoplaat ‘Vivre’ uit. ©  Danny Willems

Extra data?

In de wandelgangen viel deze week te horen dat de Brusselse concerttempel Arno alle kansen geeft om in zijn laatste levensfase nog zo vaak te spelen als hij wil. Woordvoerder Jens Van den Wyngaert nuanceert dat.

“Onze zaal staat niet ongelimiteerd ter beschikking. We schuiven niet met andere artiesten op de agenda. Gezien de hechte band tussen Arno en de AB zijn we wel blij met zijn komst. Arno wilde het vooral zelf. Mogelijk komen er nog data, maar dat is afwachten. Voorlopig blijft het bij drie concerten.”

De Radio 1 Sessie was Arno’s eerste zaalshow in twee jaar: begin 2020, tijdens zijn chemokuur, trad hij nog op in Brussel en Parijs. Tussendoor speelde hij enkel een miniconcert op Werchter Parklife.

Tickets voor de shows zijn te koop via de website van de AB.(dvg)

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook