Mechelaar die vrouw stalkte omdat ze zijn leven redde, wordt geïnterneerd

 

 © Theo Derkinderen

Mechelen -

De correctionele rechtbank heeft een Mechelaar geïnterneerd na herhaaldelijke feiten van belaging en stalking. De man was een vrouw beginnen lastigvallen omdat ze de hulpdiensten had gebeld toen hij een zelfmoordpoging had ondernomen. Hij schreef onder meer teksten met bloed op haar woning.

Een Mechelaar ondernam in 2018 een zelfmoordpoging, maar overleefde die door de tussenkomst van een vriendin. Zij had immers alarm geslagen. En dat nam de man zijn redster kwalijk. “Het begon met het versturen van berichten met verwijten. Nadien ging het van kwaad naar erger”, zei de openbare aanklager. “Zo werden er ook boodschappen op het raam van de woning van het slachtoffer aangebracht. Boodschappen die met bloed werden geschreven.”

De kerel werd opgenomen in een instelling, maar hij bleef zijn redster lastigvallen. Hij dreigde ermee om de auto van de vrouw te beschadigen en kraste ook de naam van de vrouw in zijn pols.

Volgens de aanklager kampte de Mechelaar met een geestesstoornis en was er grote kans op herval. Dat werd door advocate Sylvie Goossens tegengesproken. “Voor mijn cliënt is dit hoofdstuk afgesloten. De laatste feiten dateren al van meer dan een jaar geleden”, zei ze.

Niet eenvoudig

De advocaat van het slachtoffer beschreef dan weer de angst waarmee zijn cliënte door het leven moest. “Leven met het verwijt dat je iemands leven niet had mogen redden, is niet eenvoudig. Laat staan dat je op je ramen opschriften in bloed moet lezen zoals Sterf met mij.”

De strafrechter dacht goed na over de zaak en besliste om de internering toch uit te spreken. tdk

Wie donkere gedachten heeft en nood heeft aan een gesprek, kan steeds bij de Zelfmoordlijn terecht via 1813 of zelfmoord1813.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten