Voorwaardelijke straf voor man die vriendin bij de keel grijpt

 

 © Theo Derkinderen

Bonheiden, Bornem -

Een 24-jarige man uit Bonheiden is veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf voor feiten van geweld tegen zijn toenmalige vriendin, een vrouw uit Bornem. Aan haar moet de man nu een schadevergoeding van 3.000 euro betalen.

Begin vorig jaar liep een discussie tussen Jan H. en zijn vriendin helemaal uit de hand. De man greep de vrouw bij de keel en kneep hard door. “Zo erg zelfs dat het slachtoffer een week lang moeite had om te slikken”, zei de openbare aanklager. “Gelukkig was er een kennis in de buurt die kon tussenkomen en daardoor erger heeft kunnen voorkomen.”

Ook voor de feiten van 15 januari waren er al zware ruzies. Ooit dreigde de man zelfs met het grootste familiedrama ooit en dat hij daarmee op de eerste pagina van alle kranten zou komen te staan.

“Constante angst”

Toen H. in de gevangenis zat bleef hij zijn ex-vriendin telefonisch lastigvallen. “Tot op vandaag leeft ze in constante angst en vindt ze geen rust”, zei de advocate van de Bornemse vrouw.

De beklaagde hield vol dat hij nooit de intentie had om de vrouw te doden en zei ook dat hij zijn leven opnieuw helemaal op de rails had. Het Openbaar Ministerie eiste drie jaar cel, maar daar ging de strafrechter niet op in. Zij veroordeelde H. tot een jaar met probatie-uitstel.  (svds, tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten