Ook in Hamme duldt ze slecht een halve ronde tegenstand: Lucinda Brand soleert naar zeventiende (!) zege

 

 ©  BELGA

Lucinda Brand heeft zaterdag de Flandriencross in Hamme op haar naam gebracht. De wereldkampioene ontdeed zich halfweg cross van haar concurrenten en soleerde naar de zege. Ze neemt ook de leiderstrui over van Denise Betsema, die derde werd na Shirin van Anrooij.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Geen Kata Blanka Vas, noch Marianne Vos, Puck Pieterse of Fem van Empel aan de start in Hamme. Wel wereldkampioene Lucinda Brand die na een langgerekte sprint op het asfalt als eerste het veld indook. 

Brand ging op zoek naar de bonificatieseconden. Met twee seconden achterstand in het klassement op Denise Betsema wilde ze ook in dit regelmatigheidscriterium aan de leiding komen. Beide dames maakten er een fijne eerste ronde van, het was Brand die in de sprint de 15 seconden greep en daarmee de leiding nam. Shirin van Anrooij passeerde op vijf tellen na die eerste ronde en maakte in ronde twee de aansluiting toen beide dames even gas terugnamen. 

Drie dames aan de leiding dus, tot Betsema zich vast reed in een geul op een helling en even moest achtervolgen. Brand nam wat later het commando en na een paar fikse versnellingen in de derde ronde moesten Van Anrooij en Betsema een gaatje laten.

De wereldkampioene dook de vierde ronde in met drie seconden voorsprong op Betsema, negen op Van Anrooij. Die voorsprong bouwde ze verder uit. Ze soleerde naar de zege.

In de strijd om de tweede plek vochten Van Anrooij en Betsema een verbeten duel uit en het was de jonge Nederlandse die aan het langste eind trok en tweede werd, voor Betsema die haar leidersplaats in het klassement verliest aan Brand.

“Behoorlijk diep moeten gaan”

Lucinda Brand sloeg vorig weekend de wedstrijd over in Flamanville, maar pikte dus als vanouds weer aan met de zege. “Het lijkt misschien simpel, maar dat is het toch niet”, sprak ze na afloop.

“Ik kon niet meer verlangen. Het liep echt goed vandaag, ik zat meteen in het ritme. Vooraf is er toch altijd wat twijfel, hoe mijn lichaam zal reageren nadat je er even een weekend uit bent, maar het crossritme was er meteen. Al voelde ik het wel, ik ben behoorlijk diep moeten gaan, maar gelukkig draaide het goed en ik ben blij dat ik nu aan de leiding sta in het klassement, al is het zeker nog niet afgelopen, het verschil is nog niet zo groot.”

“Lucinda is echt heel sterk”, aldus Betsema, die haar leidersplaats verloor na haar derde plaats. “Ze verkeert in de vorm van haar leven. Ik wist dat ik het lastig zou krijgen vandaag, zeker op dit parcours, maar ik geef me nog niet gewonnen. Haar voorsprong in het klassement is niet zo groot en er volgen nog twee manches.”

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten