Mannen stappen met lijk postkantoor binnen om zijn pensioen te innen: zestiger overleed drie uur voor bizar incident

 

 ©  Shutterstock

Een bijzonder bizar incident in Ierland: twee mannen probeerden schaamteloos het pensioen van een overleden zestiger te innen in het lokale postkantoor. Ze wandelden binnen met de man, maar de loketbediende zag snel dat er iets niet klopte. Dat melden Britse media en wordt bevestigd door de politie.

gjs

Het bizarre incident speelde zich af in Carlow, een stad in het zuidoosten van Ierland. Twee mannen waren er binnengewandeld met een derde man, wiens armen over de schouders van de twee hingen. Hij had de kap van zijn trui over zijn hoofd en had een hoed op. Het leek alsof de twee hem ondersteunden, en het waren zij die het woord voerden. Ze waren daar om zijn pensioen te innen, zo zeiden ze.

Maar de loketbediende vertrouwde de situatie niet. De zestiger zag er wel heel grauw uit, vond ze. “Ach, we zullen met hem naar het ziekenhuis gaan zodra we het geld hebben”, probeerde een van de mannen nog. Maar de bediende belde toch de politie, waarop de twee mannen de zestiger op de grond lieten vallen. Ze vluchtten niet, maar werden ter plaatse ingerekend door de agenten. De dertigers waren bekenden van de overleden man en verklaarden dat hij pas in het postkantoor om het leven was gekomen.

De autopsie sprak dat tegen: de man overleed drie uur voor de feiten al. Eerst waren de mannen zonder hem naar het postkantoor gegaan om zijn pensioen op te vragen, maar toen dat niet lukte probeerden ze het nogmaals met de dode Peadar Doyle erbij. Waaraan Doyle overleden is, is nog niet duidelijk. De politie en An Post in Ierland bevestigen het incident.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten