Dode bij zware brand in appartement: “In het pand stond niemand ingeschreven”

© GvA

Bij een zware woningbrand in het centrum van Turnhout is zondagochtend een dode gevallen. De identiteit van het slachtoffer is nog totaal onbekend. Mogelijk gaat het om een persoon die illegaal in het getroffen pand verbleef. Het gerechtelijke labo komt ter plaatse om de zaak te onderzoeken.

Bron: BELGA

De brand is rond 5.30 uur ontstaan op de tweede verdieping van een appartementsgebouw in de Merodelei, vlak bij het kruispunt met de Victoriestraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de brand al volop uitslaand en doorgeslagen naar de zolderverdieping. “Uit de informatie waarover we beschikten bleek dat er niemand ingeschreven staat op het betrokken adres”, weet bevelvoerder Patrick De Boel van de brandweerzone Taxandria.

“We gingen er dan ook van uit dat er geen mensen meer binnen waren. Toen we de tweede verdieping konden betreden, hebben we helaas toch een zwaar verbrand en overleden slachtoffer aangetroffen.” Het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer en de omstandigheden waarin hij of zij in het pand verbleef is ondertussen gestart. Ook de oorzaak van de brand is nog onbekend. Gezien de omvang van de schade wordt het nog een zware klus om die te achterhalen.

De tweede en ook de zolderverdieping van het gebouw zijn volledig verwoest. “Op de eerste verdieping en ook in het kapsalon op het gelijkvloers is er aanzienlijke waterschade”, weet De Boel. “Overslag naar de aanpalende panden hebben we kunnen voorkomen. Aan één kant hebben de buren wat rookschade maar die is zeer beperkt.” Eén persoon werd even geëvacueerd maar die kon ondertussen terugkeren.

De omgeving van het appartement bleef zondagochtend afgesloten om de brandweerlieden en de speurders toe te laten hun werk te doen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten