En plots stopt olympisch kampioen na één bocht met schaatsen: “Ik rijd me hier in de vernieling, dat is niet de bedoeling”

 

 ©  NOS

Het NK Sprint bij de mannen is niet het toernooi van de grote namen gebleken. Kjeld Nuis staakte al vroeg zijn rit op de 500 meter en tijdens de 1000 ging Dai Dai N’tab hard onderuit.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf, NOS

Nuis stopte zijn race na de eerste bocht en ging de inrijbaan in. Hij liep daar een blessure op en meldde zich direct af voor de rest van het toernooi.

“Ik ben wel geschrokken”, zei Nuis bij de NOS. “Mijn ijzer hapte in het ijs en ik voelde het meteen aan de binnenkant van mijn rechterbeen. Toen ik daarna vol de bocht inging en twee keer met mijn rechterbeen over links ging, voelde ik dat mijn been zeer deed. Nu voel ik niks, maar als ik rechts optil doet het zeer. Ik ga nu uitfietsen en dan gaan we het zien. Dit is niet fijn. In plaats van hier met een goed gevoel van het ijs te stappen in de aanloop naar Peking, rijd ik me hier in de vernieling. En daar ben ik natuurlijk niet voor gekomen.”

Even later kwam hij met beter nieuws. “Het doet nu alleen nog maar pijn als ik met mijn vinger op mijn dijbeen druk. Dit wordt hooguit een blauwe plek, straks. Misschien ben ik hier een paar dagen zoet mee. Over hooguit een week moet het over zijn. Morgen een dagje met het pootje omhoog en dan aan de bak om te herstellen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De sprinter hoopte op het toernooi nog wat wedstrijdprikkels op te doen in aanloop naar de Olympische Spelen. Daar verdedigt hij op 8 februari zijn olympische titel, die hij veroverde op de 1500 meter van de Spelen van 2018. De titel op de 1000 meter kan Nuis niet verdedigen in Peking. Bij het olympische kwalificatietoernooi werd hij vierde en greep hij naast een startbewijs.

Nuis is door het niet uitrijden van de 500 meter kansloos voor een tweede nationale sprinttitel. Hij werd eerder Nederlands sprintkampioen in 2019. Ook maakt hij geen kans meer op het derde ticket voor de WK sprint. Daarvoor zijn Kai Verbij en Thomas Krol al gekwalificeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten