Dit doet pijn aan de ogen: topfavoriete voor olympische titel(s) gaat keihard onderuit tijdens Super-G in Cortina d’Ampezzo

 

Sofia Goggia zal de Super-G van Cortina d’Ampezzo niet winnen. De Italiaanse kwam in eigen land zwaar ten val. Gelukkig kon Goggia zelf naar beneden skiën. Al zal haar zelfvertrouwen zo vlak voor de Winterspelen een kleine deuk gekregen hebben. De 29-jarige uit Bergamo verdedigt in Peking haar olympische titel in de afdaling en is ook topfavoriete voor het goud op de Super-G.

Vincent Van Genechten

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Italiaanse Elena Curtoni schreef de Super G op haar naam. Curtoni veroverde de zege met een toptijd van 1:20.98. Ze hield de Oostenrijkse Tamara Tippler (1:21.07; +0.09) en Zwitserse Michelle Gisin (1:21.22; +0.24) achter zich. De Italiaanse Federica Brignone (1:21.30; +0.32) eindigde als vierde.

Brignone en Curtoni ‘profiteerden’ van de val van Goggia en voeren de WB-stand van de Super G aan, met respectievelijk 377 en 348 punten. Goggia (332) zakt terug naar plaats drie. In de algemene WB-stand prijkt de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, zondag zestiende, bovenaan met 981 punten. De Slovaakse Petra Vlhova (929), die niet in actie kwam, en Goggia (769) maken de top drie vol.

Sofia Goggia won zaterdag de afdaling in Cortina d’Ampezzo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten