BUNDESLIGA. Wolfsburg-Belgen blijven in sukkelstraatje na nieuwe nederlaag bij RB Leipzig, Bayern München wint vlot

 ©  ISOPIX

Het blijft allesbehalve van een leien dakje lopen voor Wolfsburg in de Bundesliga. Op de 20e speeldag incasseerde het zondag op het veld van RB Leipzig een nieuwe nederlaag (2-0).

Bron: BELGA

Halverwege konden de Wolven nog gelijke tred houden en ook na de pauze bleef de 0-0 lange tijd op het bord. Willi Orban (76.) brak de ban bij het ingaan van het slotkwartier en ook Josko Gvardiol (85.) pikte nog zijn doelpuntje mee. Koen Casteels en Sebastiaan Bornauw startten in het basiselftal bij de bezoekers, Dodi Lukebakio viel 10 minuten voor tijd in.

Wolfsburg bengelt na een magere 2 op 27 maar net boven de gevarenzone, op de vijftiende positie met 21 punten.

Hertha en Boyata leggen Bayern niets in de weg

Bayern München blijft soeverein de rangschikking van de Bundesliga aanvoeren. Hertha Berlijn kon de Rekordmeister zondagavond in de Duitse hoofdstad geen stokken in de wielen steken op de 20e speeldag (1-4).

Na amper 2 minuten werd het eerste doelpunt van Corentin Tolisso afgekeurd door de VAR voor buitenspel. Dat bleek slechts uitstel van executie: Tolisso (25’) kende wat later meer geluk en Thomas Müller (45’) verdubbelde op slag van rust. Leroy Sané (75’) en Serge Gnabry (79’) scoorden in de tweede helft, invaller Jurgen Ekkelenkamp (81’) redde de eer. Kapitein Dedryck Boyata speelde de hele wedstrijd mee in het hart van de Berlijnse verdediging.

Bayern (49 ptn.) houdt op die manier de kloof met eerste achtervolger Borussia Dortmund intact tot zes punten. Hertha is pas op de dertiende plaats terug te vinden met 22 punten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten