Cruiseschip maakt rechtsomkeer naar Bahama’s om openstaande brandstofrekening te ontwijken: “Alsof we door luxueuze piraten ontvoerd werden”

 

 ©  AP

Een cruiseschip dat normaal gezien zaterdag in het Amerikaanse Miami moest aanmeren, is zondag in de plaats doorgevaren naar de Bahama’s. De kapitein nam die beslissing omdat het schip anders in beslag genomen zou worden als onderdeel van een rechtszaak over onbetaalde brandstof.

mtmBron: CBS News

Cruiseschip Crystal Symphony wordt beheerd door Crystal Cruises en Star Cruises, twee rederijen die worden aangeklaagd wegens contractbreuk. Omdat ze samen voor 4,6 miljoen dollar aan brandstof niet zouden hebben, sprak een Amerikaanse rechter donderdag een “arrestatiebevel” voor het cruiseschip uit. Een official zou het bevel over de Symphony overnemen zodra het cruiseschip Amerikaanse wateren zou betreden.

De kapitein van het cruiseschip wilde dat echter vermijden en keerde zijn stuur om. In plaats van zaterdag aan te meren in Miami, voer hij tot zondag door naar de Bahama’s. De passagiers – volgens de ene bron waren ze met 300, volgens de andere met 700 – werden van daaruit met een veerboot overgebracht naar Fort Lauderdale, een stad zo’n 40 kilometer ten noorden van Miami.

De passagiers waren wel verrast toen ze hoorden over de rechtszaak. “Wij hadden te horen gekregen dat de verandering in de reisroute te wijten was aan niet-technische operationele problemen”, schreef iemand online. “We hadden allemaal het gevoel dat we ontvoerd werden door luxueuze piraten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten