Lionel Messi krijgt van paus Franciscus gesigneerd shirt

De Argentijnse voetbalster Lionel Messi heeft een shirt gekregen van Athletica Vaticana, de sportvereniging van  Vaticaanstad, gesigneerd door paus Franciscus. De aanvaller van Paris Saint-Germain had zijn religieuze landgenoot eerder al zijn eigen voetbaltruitje gegeven. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt.

vvaBron: BELGA

Messi ontving het shirt uit handen van de hooggeplaatste Franse geestelijke Emmanuel Gobilliard, die zetelt in de sportcel van het Vaticaan. “Als man van het geloof vertelde Messi me hoe belangrijk dit voor hem was. We hebben samen gebeden”, schreef Gobilliard op Twitter. Hij plaatste hierbij een foto waar hij naast de Argentijnse ster staat en ze beiden het gele voetbaltruitje van Athletica Vaticana in hun handen houden. Op een andere foto staat Gobilliard, zonder shirt ditmaal, naast Messi’s Braziliaanse ploeggenoot Neymar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De uitwisseling van shirts tussen de paus en de Argentijnse ster is nu voltooid”, voegde Athletica Vaticana in een mededeling toe. In oktober overhandigde premier van Frankrijk Jean Castex aan paus Franciscus het gesigneerde shirt van Messi in de kleuren van PSG.

De Argentijnse paus, een groot voetballiefhebber, is al sinds zijn jeugd supporter van San Lorenzo uit Buenos Aires. Hij had in het verleden al een ontmoeting met Messi in het Vaticaan.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten