Bouw hotel en nieuw gebied Efteling moeten in 2024 klaar zijn, attractie Spookslot wordt gesloopt

 

 ©  BELGAIMAGE

De bouw van een nieuw hotel en een themagebied van de Efteling moet in 2024 afgerond zijn. In een persbericht heeft het pretpark laten weten dat dit jaar wordt begonnen met het project. De attractie Spookslot moet daardoor wel verdwijnen en wordt binnenkort gesloopt.

mtmBron: BELGA

Het nieuwe hotel wordt gebouwd naast de hoofdingang. Het moet het grootste hotel van het park worden met 143 kamers verdeeld over zeven verdiepingen. Het krijgt twee restaurants en een spa.

Het nieuwe themagebied wordt gebouwd op de plek waar nu het Spookslot staat. Die attractie sluit na de zomer en zal erna worden gesloopt. De griezelattractie moet plaatsmaken voor een nieuw themagebied met een overdekte attractie. Het is de bedoeling dat 1.250 bezoekers per uur de nieuwe attractie kunnen bezoeken als die af is in 2024.

De Efteling zegt dat de uitbreidingen op het eigen terrein worden geplaatst, omdat bouwen buiten het huidige parkterrein meer financiële risico’s en uitdagingen met zich meebrengt dan bouwen op het terrein.

De Efteling is momenteel dicht door de coronamaatregelen in Nederland. Tijdens de sluiting zijn al voorbereidende werken gedaan voor het nieuwe hotel. Omdat het nieuwe hotel in de buurt van de hoofdingang wordt gebouwd, is een gedeelte van het parkeerterrein ingericht als bouwplaats.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten