Eén Vlaamse stad in top 20 van Beste Europese Bestemmingen

 

 ©  Shutterstock

Leuven staat in de top 20 van Beste Europese Bestemmingen, zo heeft het stadsbestuur maandag bekendgemaakt in een persbericht. De lijst wordt jaarlijks gekozen door European Best Destinations (EBD) en het EDEN Netwerk, het netwerk rond duurzaam toerisme van de Europese Commissie. Nog tot 10 februari kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete bestemming.

mtmBron: BELGA

Leuven is de enige Belgische stad en bestemming die geselecteerd is. “Dat Leuven dit jaar op de radar komt van vooraanstaande internationale reismedia als een van de meest aantrekkelijke steden in Europa om te bezoeken en te verblijven, is een geweldige erkenning”, zegt Denise Vandevoort (Vooruit), de Leuvense schepen van Toerisme. “Het betekent ook een belangrijke meerwaarde om de bekendheid van onze stad te verbeteren bij reizigers wereldwijd.” 

EBD omschrijft Leuven als een “sprankelende en betrokken stad, die zich richt op een inclusieve toekomst voor iedereen. Leuven is een stad waar alles mogelijk lijkt.”

De andere geselecteerde steden en regio’s zijn de Amalfikust (Italië), Amiens (Frankrijk), Athene (Griekenland), Beieren (Duitsland), Clonakilty (Ierland), Kreta (Griekenland), Graz (Oostenrijk), Istanbul (Turkije), Lahti (Finland), Ljubljana (Slovenië), Londen (Verenigd Koninkrijk), Luzern (Zwitserland), Marbella (Spanje), Nijmegen (Nederland), Oradea (Roemenië), Plovdiv (Bulgarije), Praag (Tsjechië), Rome (Italië) en Wenen (Oostenrijk). Vorig jaar ging de prijs naar de stad Braga in Portugal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten