Onderzoeker van Belgische universiteit krijgt op vakantie verdwaalde kogel in het hoofd terwijl hij op bed zit en sterft

Matthew Wilson. 

Matthew Wilson. 

Een onderzoeker van de Universiteit van Luik is om het leven gekomen tijdens zijn vakantie in het Amerikaanse Atlanta. De man, een 31-jarige Brit, kreeg een verdwaalde kogel in het hoofd terwijl hij in bed zat.

mtmBron: Sudinfo, The Sun

Matthew Wilson is een Britse postdoctoraal onderzoeker aan de afdeling Astrofysica, Geofysica en Oceanografie van de Universiteit van Luik. Hij stierf op 16 januari, tijdens zijn vakantie in Atlanta, zo meldt de universiteit.

Wilson was in Atlanta op bezoek bij Katherine Shepherd, de vrouw met wie hij al drie jaar een latrelatie had. Hij zat bij haar thuis op het bed toen hij plots in het hoofd geraakt werd door een verdwaalde kogel.

Toen ze enkele luide knallen hoorde, ging Shepherd een kijkje nemen door het raam. Ze hoorde dat er verderop een schietpartij aan de gang was en ging net de politie bellen. “Ik zei nog aan Matthew dat ik de politie ging bellen”, getuigt de vrouw aan de Britse krant The Sun. “Hij antwoordde: doe maar, al ben ik er zeker van dat ze gewoon wat aan het rotzooien zijn.”

Matthew Wilson en Katherine Shepherd. 

Matthew Wilson en Katherine Shepherd. ©  EPA

Meteen erna werd er opnieuw geschoten. “Ik hoorde een kleine explosie aan de kant van het bed”, zegt de Amerikaanse. “Ik herinner me nog dat een stuk van de muur mijn been raakte. Toen ik het licht aandeed, zag ik dat Matthew ineengezakt was. Ik zag meteen dat hij geraakt was in het hoofd.”

De vrouw deed er alles aan om het bloeden te stoppen en belde de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat. “Ik smeekte hem om bij mij te blijven, maar niets kon hem nog helpen.” Wilson zou in het ziekenhuis overlijden aan zijn verwondingen.

Er zijn nog geen verdachten opgepakt voor de schietpartij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten