Nieuwe looproute aangelegd in Wondelgem: waar liggen de beste pistes om te joggen in Gent?

 

 ©  David Van Hecke

Wondelgem -

In Wondelgem is een nieuw stuk looproute geopend, van welgeteld 2, 275 kilometer lang. Met alle officiële, bewegwijzerde looproutes in Gent samen kan je ondertussen een marathon lopen. Waar liggen ze?

Fien Lakiere

In het Ter Durmenpark in Wondelgem werd maandag een nieuwe looproute geopend. De lus van 2.275 meter loopt rond het water door het park en is grotendeels onverhard. Schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD) en haar collega van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (Vooruit) trokken maandag hun loopschoenen aan om de nieuwe looproute zelf uit te testen.

Lopers in het noorden van de stad hebben er zo een mogelijke locatie bij. In de andere uithoeken van Gent waren er al heel wat opties, waarvan een aantal Finse looppistes met boomschors als ideale ondergrond. Met alle officiële looproutes samen kan je ondertussen een marathon lopen.

Een lus van 2.275 meter loopt rond het water door het Ter Durmenpark in Wondelgem en is grotendeels onverhard. 

Een lus van 2.275 meter loopt rond het water door het Ter Durmenpark in Wondelgem en is grotendeels onverhard. ©  David Van Hecke

De looproute bij uitstek is het rondje van 5 kilometer op de Finse piste rond de Watersportbaan. Die krijgt momenteel een nieuwe laag boomschors, en is dus bijna klaar voor een nieuw loopjaar. Het rondje rond de Watersportbaan is uit te breiden met een parcours van 5 km dwars door de Blaarmeersen. Je kiest zelf of je de Karel Sabbeberg al dan niet aandurft.

Andere looppistes met boomschors vind je in het Rozebroekenpark (1.068 meter), aan de sportterreinen van de Gentbrugse Meersen (1.700 meter) en in Nieuw Gent, rond het Henri Storyplein (640 meter).

De boomschors in het de Smet de Naeyerpark werd recent vernieuwd. 

De boomschors in het de Smet de Naeyerpark werd recent vernieuwd. ©  BST

Daarnaast zijn er ook in de Gentse parken mooie looplussen te maken. Het Zuidpark en het Liedermeerspark zijn populair. Daarnaast kan je in het Parkbos en natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen kiezen uit mooie natuurlopen met verschillende afstanden.

De wandelpaden zijn er vaak onverhard, en soms aangelegd met boomschors. Dat is bijvoorbeeld het geval in het Paul de Smet de Naeyerpark in het Miljoenenkwartier.

In samenwerking met de groendienst onderzoekt het stadsbestuur mogelijke nieuwe routes in het Groenevalleipark, langs de Stropkaai, het Westerringspoor in Wondelgem en op het Eiland in Zwijnaarde. Een gedetailleerd overzicht vind je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent