Inwoners trekken naar stembus voor nieuw speelterrein in Gemeentepark

Het aankondigingsbord voor het nieuwe speelterrein wordt geplaatst. 

Het aankondigingsbord voor het nieuwe speelterrein wordt geplaatst. © RR

Kontich -

Het Gemeentepark in Kontich wordt uitgerust met een nieuw speellandschap. Daar liggen vier ontwerpen voor op de tekentafel. Alle inwoners, in het bijzonder de kinderen, kunnen hun stem uitbrengen en kiezen welk ontwerp hun favoriet is.

“Nadat de oude, versleten speeltoestellen werden weggehaald, startten we vorig jaar met de voorbereidingen voor een nieuw speelterrein”, vertelt schepen van Jeugd Willem Wevers (N-VA). “Vier speeltuinbouwers stelden zich kandidaat voor de klus. Hieruit moet het finale ontwerp worden gekozen. Die keuze maken we graag in samenspraak met de buurt. Via een inspraaktraject betrekken we de kinderen uit de buurt en de omliggende scholen. Dat verloopt zowel via een fysiek moment als een online stemming.”

De plaats waar het nieuwe speellandschap verrijst.

De plaats waar het nieuwe speellandschap verrijst. © RR

Inspraakmoment

Het fysieke inspraakmoment vindt plaats op woensdag 2 februari van 12 tot 13.30u in het Gemeentepark. Medewerkers van het lokaal bestuur zijn aanwezig om uitleg te geven over de ingestuurde ontwerpen en alle vragen te beantwoorden. Tegelijk kan je via jouw smartphone je stem uitbrengen.

Daarnaast loopt er van 31 januari tot en met 9 februari een online peiling op het digitaal buurtplatform Hoplr en op de gloednieuwe participatiewebsite. “Nadat ook een jury van deskundigen zich heeft gebogen over de technische vereisten van de ontwerpen, wordt op 15 februari het finale ontwerp bekendgemaakt. Hierna zal op korte termijn de aanleg van start gaan, zodat de Kontichse kinderen en jongeren snel kunnen genieten van het nieuwe speelterrein.”

Op de gemeentelijke website kan je al een eerste blik werpen op de ontwerpen. bar

www.kontich.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten